- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce pensie are Petre Roman. La 78 de ani, fostul premier încă face bani. Cu ce se ocupă: „Eu și acum muncesc, sunt bine plătit”

02 Oct, 13:00 • Toma Anca
În vârstă de 78 de ani și cu o pensie destul de bună, Petre Roman ar putea să stea numai prin vacanțe și să se relaxeze, însă nu face asta. Ba chiar mai mult, nu a renunțat la muncă, fostul premier își continuă activitatea academică și câștigă foarte bine de pe urma acesteia.
Ce pensie are Petre Roman. La 78 de ani, fostul premier încă face bani. Cu ce se ocupă: Eu și acum muncesc, sunt bine plătit

Petre Roman este unul dintre cei mai importanți politicieni români ai ultimelor trei decenii. Implicat direct în Revoluția din 1989, el a ocupat mai multe posturi importante de-a lungul anilor. Totuși, funcția de premier al României i-a dus cea mai mare notorietate, iar în urmă cu câțiva ani, a ieșit la pensie, dar este în continuare un om activ în câmpul muncii.

Recent, fiica fostului politician a dezvăluit că tatăl ei este tot timpul ocupat și din această cauză se văd mai rar. „Ne întâlnim destul de des. Cât de des poate și el, cât de des pot și eu, dar ne mai vedem. A mai fost pe la noi, vorbim des. Tot pleacă, tot vine, el pleacă pe la conferințe mereu.

Pleacă la cursurile pe care trebuie să le țină. Este așa între un du-te-vino mereu, dar e foarte bine că are activitate și că e super forță. Nu știu dacă l-ați văzut cum arată, dar este spectaculos tata”, a spus Oana Roman.

Citește și: Ce se întâmplă cu banii românilor de la Pilonul II după ce ies la pensie. Câţi bani are fiecare român în cont

Petre Roman are o pensie de 10.000 de lei

În urmă cu câțiva ani, Petre Roman s-a pensionat, spunând că are o pensie de 10.000 de lei. Pe lângă acești bani, mai primește și o pensie specială pentru cele cinci mandate parlamentare pe care le-a avut.

Mai mult decât atât, fostul premier mai câștigă bani și din alte surse, continuă să își desfășoare activitatea academică, ținând cursuri și participând la conferințe internaționale.

Eu şi acum muncesc pentru a câştiga un ban în plus. Sunt profesor şi ţin nişte cursuri pentru care sunt bine plătit, sunt şi preşedinte şi profesor la o universitate din Geneva pentru care de asemenea sunt bine plătit şi am şi pensia mea.

Am pensia mea şi pensia specială. În cazul meu, fiind vorba de mai multe mandate, cinci mandate, am pensia 10.000 de lei”, declara și Petre Roman.