- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii august 2024. CNPP anunță când ajung banii la pensionari

23 Jul, 17:18 • Bumbeneci Diana
Casa Națională de Pensii anunță când ajung banii la pensionari în luna august. Vor fi diferențe între cei primesc pensia prin poștă și cei care iau banii pe card.
Pensii august 2024. CNPP anunță când ajung banii la pensionari

Beneficiarii de pensii din România numără zilele până când vor primi mai mulți bani de la Casa Națională de Pensii.  Pentru luna august, seniorii se așteaptă atât la bani cât și la livrarea deciziilor cu pensia recalculată. Iată când vin banii luna următoare.

Pensii august 2024

Documentele oficiale au fost deja emise în număr de 1.000.000 de mai multe case de pensii teritoriale și sunt pregătite să fie trimise către Poșta Română, instituție delegată să preia deciziile și să le ducă la casele pensionarilor.

Tot în această perioadă sunt pregătite plățile lunare pentru pensionarii din România. 2.500.000 de persoane primesc pensia prin poștă, iar restul pe card.

Conform noii legi a pensiilor, banii intră pe card în zilele de 12-14 ale fiecărei luni, motiv pentru care Casele de Pensii au anunțat momentul în care vor fi alimentate cardurile.

Citește și: Data la care ajung deciziile de recalculare pentru beneficiarii de pensie. Simona Bucura Oprescu: „Am făcut totul ca să fie echitate”

pensii
pensii

Băncile compatibile cu Casa de Pensii

Lista băncilor cu care CNPP a încheiat convenţii privind plata pensiilor prin conturi curente sau conturi de card după cum urmeaza:

1. Banca Comercială Româna

2. CEC

3. Bancpost S.A.

4. Banca Comercială Carpatica S.A.

5. Banca Româna de Dezvoltare

6. Procredit Bank S.A.

7. BancaTransilvania S.A.

8. Libra Bank

9. Raiffeisen Bank

10. OTP Bank România S.A.

11. ATE Bank România S.A.

12. Volksbank

13. Piraeus Bank

14. Romanian International Bank

15. Intesa Sanpaolo Bank

16. UniCredit Tiriac Bank

17. Alpha Bank România S.A.

18. Banca Românească S.A.

19. Credit Europe Bank S.A.

20. Garanti Bank

21. Millennium S.A.

22.ING Bank

23.Marfin Bank

Un număr de 3.000.000 de pensionari vor primi mai mulți bani începând cu luna următoare. Restul pensiilor vor rămâne la valoarea actuală. Chiar dacă pe baza recalculării ar trebui să ia o pensie mai mică, legea pensiilor spune că nicio pensie nu va scădea, cel puțin așa sunt promisiunile actuale făcute de reprezentanții Ministerului Muncii.

Formula de recalculare a pensiilor

VPR (81 lei) X numărul de puncte.

Puncte: contributivitate + stabilitate + puncte perioade asimilate si necontributive.

Punctele de necontributivitate: anii petrecuți în armată, șomaj sau facultate (0,25 uncte de fiecare an).

Puncte stabilitate:

  •  0,50 puncte/an, pentru anii munciți din intervalul 26 – 30 ani;
  • 0,75 puncte/an, pentru anii din intervalul 31 – 35 ani.

Ai putea citi: Șeful Casei Naționale de Pensii dă vestea cea mare. Ce conțin primele 100.000 adeverințe cu pensia recalculată

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult