- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii duble pentru o categorie de români. CNPP anunță cine sunt norocoșii în 2024

10 Aug, 12:16 • Bumbeneci Diana
Șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, anunță că sunt și români care au de câștigat după recalculare. Oficialul a spus că mai mulți români vor primi de două ori mai mulți bani, în urma recalculării anunțate de Guvern.
Pensii duble pentru o categorie de români. CNPP anunță cine sunt norocoșii în 2024

Șeful CNPP, Daniel Baciu, a transmis cine sunt românii care vor avea venituri duble la pensie, dar și câți bani vor primi persoanele care au stagiul de cotizare sub 25 de ani. Oamenii care au lucrat foarte mult au parte de vești bune.

CNPP anunță cine are pensii duble

Daniel Baciu a mai explicat cine va primi mai mulți bani în urma recalculării anunțate de Guvern. În acest sens, șeful CNPP a ținut să transmită că oamenii care au lucrat foarte mult, cei care au fost activi o perioadă îndelungată de timp, vor primi aproape de două ori mai mulți bani la pensia oferită la bătrânețe.

Ai putea citi: Daniel Baciu, anunț pentru 5 milioane de români. Pensionarii trebuie să depună adeverințele!

„Nu aș zice chiar dublate, dar aproape dublu. E vorba exact de ceea ce spuneam anterior: despre oamenii care au lucrat foarte mult, cei care au fost activi o perioadă îndelungată de timp, unde primesc puncte de stabilitate.

Tot ce depășește 35 de ani, cei care nu au beneficiat până acum, acolo sunt creșteri substanțiale”, a explicat Daniel Baciu la Realitatea Plus.

Daniel Baciu, șeful CNPP
Daniel Baciu, șeful CNPP

Cât despre persoanele din țara noastră cu stagii de cotizare sub 25 de ani, Daniel Baciu a mai explicat că „1,2 milioane de pensionari în această situație”.

CNPP a mai explicat că s-a susținut și că există un principiu important în procesul de recalculare. Mai precis, „nicio pensie nu va scădea”.

„Să știți că am avut această situație – deja pensiile cu stagiul de cotizare sub 25 de ani le-am finalizat acum 2 săptămâni. Avem 1,2 milioane de pensionari în această situație, iar pot să vă spun că peste 70% au avut creșteri.

Deci pot să vă spun că la peste 700 de mii de pensionari pensiile au crescut, iar aproape 450 de mii, 500 de mii au rămas cu pensiile în plată, pentru că există un principiu în lege: nicio pensie nu va scădea. Noi urmărim ca prin această recalculare să egalizăm pensiile. Este un proces de o amploare uriașă; în 50 de ani nu s-a mai făcut așa ceva”, a mai spus Baciu.

Citește și: Cum poți calcula singur ce pensie vei avea după majorare. Simona Bucura Oprescu: „Va duce la un sistem de echitate”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult