- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii noiembrie 2024. Când ajung banii la români. Sunt anunțate întârzieri

25 Oct, 10:19 • Bumbeneci Diana
Pensiile ar putea ajunge mai târziu în luna noiembrie. Anunț pentru milioane de români.
Pensii noiembrie 2024. Când ajung banii la români. Sunt anunțate întârzieri

Pentru mai mulți beneficiari de pensii, banii vor ajunge în noiembrie cu 2 zile întârziere de data aceasta. Anunțul Casei Naționale de Pensii.

Pensiile intră prin poștă sau pe card

Din cei 4.800.000 de pensionari în România, jumătate iau pensia prin poștă, adusă de poștași, iar jumătate o primesc pe card. Pensionarii din România primesc banii în două tranșe lunar. Aproape 2,5 milioane de persoane iau banii prin Poșta Română la începutul fiecărei luni, iar cealaltă jumătate primesc pensiile pe card, începând cu data de 12.

În luna ce este gata să înceapă, în cazul românilor care iau banii prin poștă vor apărea întârzieri deoarece 1 noiembrie este vineri, iar șansa ca toate plățile să fie făcute în această zi este minimă. 2 noiembrie pică sâmbătă, iar 3 noiembrie este duminică.

Astfel, poștașii vor aduce pensia cu 2 zile mai târziu, de pe data de 4 noiembrie, nu de pe 2 noiembrie.

Citește și: Documentul pe care pensionarii trebuie să-l ducă urgent la Casa de Pensii. Altfel, nu primesc bani

Cel mai probabil, plățile vor fi efectuate în săptămâna următoare 4-8 noiembrie. Oficial, pensia va ajunge prin poștă până pe data de 15 noiembrie.

pensii
pensii

Casa de Pensii a instituit a stabilit, de luni întregi, ca banii de pensii să intre în ziua de 12 a fiecărei luni, nu mai târziu de data de 13. În această lună, pensia intră pe card exact în aceste zile. 12 și 13 noiembrie sunt zile lucrătoare. În octombrie, pensia s-a dat într-o singură zi, deoarece 13 octombrie a fost sâmbătă.

Peste 170.000 de pensionari așteaptă cu sufletul la gură și această lună pentru că nu au primit nici acum pensia recalculată conform noii legi care a intrat în vigoare de la 1 septembrie.

Cele mai multe probleme sunt legate de decizii aflate în lucru, cu depunere dosar după 1.09.2024 deoarece sistemul informatic nu a fost pus la punct nici astăzi, la două luni de la intrarea în vigoare a noii legi.

Vezi și: Pensii ianuarie 2025. Simona Bucura Oprescu: „+ 50% din creșterea reală”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult