- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii septembrie 2024. Data la care intră mai mulți bani pe card pentru milioane de români

21 Aug, 16:35 • Bugiu ⁠Ana Maria
Românii vor primi pensiile majorate în septembrie. Data exactă la care vor intra pe card.
Pensii septembrie 2024. Data la care intră mai mulți bani pe card pentru milioane de români

Recalcularea pensiilor s-a încheiat săptămâna trecută, însă discuțiile despre „pensiile mari” care urmează să vină din septembrie, nu s-au încheiat. Românii, curioși din fire, caută, în stânga și în dreapta, informații, fie ele cât de „mici”, despre faimoasele pensii, care le vor trece pragul caselor și conturilor bancare, începând cu luna septembrie a anului curent.

În această perioadă, poștașii (mai mult de 10.000 la număr), vor oferi pensionarilor deciziile care le arată sumele exacte pe care le vor primi din toamnă,  înainte, potrivit bugetul.ro.

Peste 4,5 milioane de pensionari așteaptă cu sufletul la gură banii „ăia mulți”, promiși de luni de zile de către Guvern și Ministerul Muncii.

Te-ar putea interesa și: Daniel Baciu, mesaj de urgență pentru românii care au primit pensiile calculate greșit. „Sunt perfect legale”

foto: pensii 2024

Data exactă la care vor intra pensiile pe card

Ministerul Muncii a declarat că banii vor fi virați n conturile pensionarilor de la 12 septembrie, iar cei care primesc pensiile prin Poșta Română le vor avea în mână între 2 și 15 septembrie.

  • nechităților din sistem
  • creșterea pensiilor mici

Aceste două obiective au fost pe lista preocupărilor atunci când s-a luat decizia recalculării pensiilor.

Decizia de recalculare va fi livrată de către poştaşi la domiciliu. Dacă pensionarii nu sunt acasă, actul va fi păstrat la Oficiul Poştal de care aparţin timp de câteva zile, apoi trimis la Casa Judeţeană de Pensii. Deciziile vor fi înmânate până la data de 30 august 2024.

Mare atenție la depunerea contestațiilor. Dacă ați depășit termenul, veți rămâne cu pensia greșită de acum înainte.

Pensionarii au acest drept, nu numai datorită legii 360. În domeniul pensiilor există dreptul pensionarului, că, anual, dacă este cazul, să poată solicita verificarea și revizuirea dosarului de pensie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Un alt detaliu important este cel legat de veniturile nepermanente (sporuri, prime, al 13-lea salariu) obţinute înainte de aprilie 2021. Actele care dovedesc încasarea lor trebuie depuse în termen de şase luni de la primirea deciziei de recalculare.

Adeverinţa trebuie să conţină:

  • un număr de înregistrare
  • datele de identificare a persoanei care o solicită
  • ștampila unităţii
  • specialitatea
  • suma primită
  • denumirea sporurilor
  • temeiul în baza căruia a fost acordat

Te-ar putea interesa și: Ultimă oră: Marcel Ciolacu, ordin către Casa de Pensii: „Vreau să le trimiteți pensionarilor”