- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensiile recalculate stârnesc haos. Motivul pentru care sunt cozi nesfârșite la ghișee

19 Aug, 22:07 • Preda Silvia
Sute de pensionari nemulțumiți de deciziile de recalculare au vrut explicații și au stat ore întregi la ghișeele caselor teritoriale de pensii.
Pensiile recalculate stârnesc haos. Motivul pentru care sunt cozi nesfârșite la ghișee

Pensionarii sunt supărați și spun că pensiile lor nu s-au majorat ori că s-au produs erori. Au venit la ghișee pentru a cere lămuriri sau chiar recalculări, scrie Digi24. Oamenii au depus contestații, iar unii vor să-și caute dreptatea în instanță.

„A zis că rămân cu pensia veche. Vin de la audiența de la director. N-am decât să-i dau în judecată, că altfel câștig de cauză văd că nu găsesc”, spune o pensionară.

„Am venit cu decizia de recalculare pentru că mi-a preluat punctajul pe care îl aveam înainte, greșit. Adică în loc de 33 cât aveam a luat 30 și cam 300 de lei mai puțin iese la calcul. Deci punctajul care a fost preluat greșit anterior îl modifică și îmi trimite o altă decizie într-o lună”, spune altcineva.

Sute de pensionari sunt nemulțumiți de recalcularea pensiilor

Sunt numeroși pensionari defavorizați de noua lege. Printre ei, foștii mineri și foștii CFR-iști. „Gândiți-vă că pe noua formulă de calcul din această lege, toate bazele lor de calcul 20, 15, 17, 20, cât reprezentau anii respectivi au dispărut, iar stagiul complet de cotizare acum pe noua lege înseamnă cel puțin 25 de ani sau mai bine zis, 25 de ani”, spune Dumitru Costin, președinte BNS, potrivit Digi24.

Citește și: Anunț de ultimă oră făcut de șeful Casei de Pensii pentru pensionarii care n-au primit încă decizia de recalculare

Daniel Baciu, anunț pentru pensionari
Daniel Baciu, anunț pentru pensionari
Daniel Baciu, șeful CNPP, a declarat în direct, în cadrul unei emisiuni, că toate pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2025. Acesta a mai informat că există majorări mari după recalculare.

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a declarat în direct la Antena 3 CNN, că toate pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2025. În plus, acesta a mai anunțat că „tot timpul pensiile vor crește de la 1 ianuarie”.

„Să știți că noua lege a pensiilor este mult mai simplă, este și mai predictibilă, pentru că avem un mecanism foarte clar de indexare a pensiilor începând cu anul viitor.

Dacă înainte această indexare se făcea așa, ad-hoc din pixul politicienilor, acum lucrurile sunt foarte clare, în sensul că avem foarte clar mecanismul de indexare din care tot timpul pensiile vor crește de la 1 ianuarie.

Și va fi actualizat cu 100% din rata inflației, la care se mai adaugă și creșterea economică realizată prin câștigul salarial mediu brut pe economie”, a declarat Daniel Baciu, potrivit sursei citate.

Vezi și: Pensii 2024. Topul județelor din România unde seniorii iau cele mai mari pensii