- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensionarii află ce bani primesc la pensie după mărirea pragului de impozitare în 2024. Anunț oficial

03 Sep, 13:54 • Bumbeneci Diana
Câți bani primesc pensionarii după mărirea pragului de impozitare. Sunt români care vor avea sute de lei în plus.
Pensionarii află ce bani primesc la pensie după mărirea pragului de impozitare în 2024. Anunț oficial

La scurt timp după decizia Guvernului de a ridica plafonul pentru impozitarea pensiilor, o parte din pensionari au aflat că vor primi bani în plus din luna octombrie. Este vorba despre vârstnicii care au pensii mai mici de 3000 de lei și pentru care Parlamentul se pregătește să adopte o măsură prin care aceste venituri să nu mai fie impozitate chiar și cu zece procente.

Ce bani primesc românii după mărirea pragului de impozitare

Mai exact, un beneficiar de pensie care în acest moment are o pensie de 2900 de lei, are un impozit de 90 de lei pentru cei 900 de lei care depășesc pragul până la care se aplică scutirea de impozit. Începând de luna viitoare însă, același pensionar va rămâne cu suma întreagă conform noilor decizii din Guvern.

Ai putea citi și: Casa Verde Fotovoltaice. Lista dosarelor aprobate pentru finanțarea de 20.000 de lei

De partea cealaltă, un pensionar care are un venit brut de 5000 de lei, în luna septembrie va plăti un impozit de 300 de lei. În cazul în care în luna octombrie va fi adoptată măsura, acesta va plăti un impozit de 200 de lei.

Într-un răspuns pentru Antena 3 CNN, Casa Națională de Pensii Publice a transmis că, la nivelul lunii trecute, numărul pensionarilor cu pensiile mai mici sau egale cu 2000 de lei era mai mic de 2,4 milioane.

pensie
pensie

”Nicio pensie mai mică de 3000 de lei nu va mai fi impozitată”

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a transmis zilele trecute că nicio pensie mai mică de 3000 de lei nu va mai fi impozitată, după controversele legate de creșterea pensiilor.

„În această seară am o veste bună pentru pensionari. Am analizat împreună cu premierul Marcel Ciolacu și am decis ca, începând cu 1 octombrie, de ziua Persoanelor Vârstnice, nicio pensie din sistemul public sub 3.000 lei nu va mai fi impozitată”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Tot în acest context, premierul Marcel Ciolacu a transmis că vor fi modificări la recalcularea pensiilor, în această perioadă urmând să se analizeze „unde sunt imperfecțiunile legii”, pentru care Ministerul Muncii va trimite o scrisoare pe fiecare categorie socio-profesională.

Nicio pensie nu scade. Haideți să vedem exact unde sunt imperfecțiunile legii, asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, se lucrează la ea și pe urmă trebuie să modificăm. Dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun ban”, a afirmat premierul Ciolacu.

Ai mai putea citi și: Casa Verde Fotovoltaice 2024. Condițiile minime pentru a primi 30.000 de lei de la stat

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult