- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensionarii ar rămâne cu „ochii în soare”. Recalcularea ar putea anula majorările promise

26 Aug, 10:33 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ce se întâmplă după recalculare? Problemele încep să iasă la iveală.
Pensionarii ar rămâne cu „ochii în soare”. Recalcularea ar putea anula majorările promise

Recalcularea pensiilor este lăudată de către politicieni de luni de zile, iar pensionarii români o așteaptă „cu sufletul la gură”, doar-doar să poată lua o pâine în plus pentru familie. Premierul României a promis că la acest plan se lucrează de doi ani, iar Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a promis că nicio pensie nu va scădea, în urma calculelor. Ei bine, este posibil să fie, de fapt, contrariul, potrivit bugetul.ro.

Procesul ar putea să nu fie asigurat, din punct de vedere legal, în totalitate. O judecătoare a venit cu o previziune, care îi îngrijorează deja pe mulți români.

Te-ar putea interesa și: Pensii 2024. Cât primește un român după aproape 30 de ani de muncă? Calcul făcut după noua lege a pensiilor

foto: recalculare pensii

Pensionarii ar rămâne cu „ochii în soare”. Recalcularea ar putea anula majorările promise

Costiniu Viorica a furnizat date despre legea prin care s-a făcut recalcularea, iar aceasta ar fi trebuit să îi vizeze doar pe cei care încă sunt în câmpul muncii.

„Orice lege elaborată își produce efectele pentru viitor și de la momentul publicării în monitorul oficial.

Problema este următoarea și în alte domenii s-au încălcat principii importante, printre care și acesta și anume că legea trebuie să aibă în vedere asigurarea realizării drepturilor respective ori în cazul în care legea își produce efectele pentru viitor.

Normal o astfel de lege ar trebui aplicată celor care se află în prezent în activitate și urmează să se pensioneze”, a declarat judecătoarea.

Ei bine, „buba” ar putea fi chiar la cei cărora le-au fost majorate veniturile, deoarece statul le-ar putea lua înapoi banii, iar leii promiși s-ar face uitați mai repede decât vântul.

Rezultate, după recalculare:

  • pensionari care chiar au primit majorarea promisă de stat
  • pensionari cărora le-a rămas pensia la fel
  • pensionari cu indemnizații infime, chiar și de 1 leu, potrivit deciziilor de recalculare

Nevăzătorii s-au trezit cu venituri mai mici și de 3 ori față de valoarea inițială. Unii susțin că le-au „dispărut” anii de vechime și au ajuns la alți români, care nu au ajuns la muncă măcar o zi.

Cu toate dovezile pe masă, ministrul Muncii susține că „nicio pensie nu va scădea”.

Te-ar putea interesa și: Panică în rândul pensionarilor. Ministerul Muncii cere Poştei şi Casei de Pensii clarificări după o situație scandaloasă