- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensionarii care NU vor primi pensia înainte de Paște. Motivul pentru care aceștia sunt nevoiți să mai aștepte pentru a încasa banii

03 May, 12:23 • Fundeanu Madalina
Categoria de pensionari care nu primește banii înainte de Paște. Cine sunt românii forțați să mai aștepte pentru a-și încasa banii.
Pensionarii care NU vor primi pensia înainte de Paște. Motivul pentru care aceștia sunt nevoiți să mai aștepte pentru a încasa banii

Pensiile sunt virate pe cardurile românilor în intervalul 2-3 mai. În această lună, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu în perioada 1 și 6 mai.

Categoria de pensionari care nu primește banii înainte de Paște

Pe de altă parte, există o excepție pentru pensionarii militari, care nu beneficiază de această modificare. Această categorie, care include aproximativ 100.000 de persoane, primește în medie o pensie de 3.500 de lei, conform informațiilor transmise de știripesurse.ro.

Care este vârsta de pensionare a militarilor

De la 56 de ani și trei luni, pentru cei născuți în luna octombrie 1959 și care crește progresiv, potrivit unei anexe care face parte din lege, până la 60 de ani, pentru cei născuți după luna ianuarie 1970, informează sursele oficiale.

Ai mai putea citi: Cum poți primi ulei GRATIS de la supermarket! Vestea bună pentru români, în prag de sărbători

sporuri de vechime pentru pensionari
pensionari

Câți bani încasează militarii

Pensia medie brută pentru vechime completă aflată în plata Casei de Pensii a MApN este de aproape 3.500 lei. Un procent de 60% din numărul total de pensionari militari au pensiile sub această valoare medie. Doar 6% dintre pensionarii militari au pensii cuprinse între 7.000 și 10.000 de lei și aproximativ 2,6% depășesc pragul de 10.000 de lei lunar (în marea lor majoritate, foști magistrați militari sau foști aviatori).

De asemenea, o serie de români în incapacitate de muncă au fost uitați de către Ministerul Muncii în acest an înainte de Paște. Este vorba despre sutele de mii de români care iau indemnizație sau pensie de handicap. Aceștia nu o vor primi înainte de Paște și, desigur, înainte de termen.

Acest lucru a stârnit furia românilor care primesc indemnizația sau pensie de handicap. Ei și-au spus supărările pe forumuri susținând că „perosanele cu handicap nu aduc voturi, de aceea ne ignoră guvernanții”.

Recalcularea pensiilor

Recalcularea pensiilor este în curs de desfășurare, conform declarațiilor oficialilor. Românii așteaptă cu sufletul la gură să primească în plic deciziile privind recalcularea. Pensionarii nu sunt siguri în privința sumelor pe care le vor primi în plus la pensie. Potrivit șefului Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, procesul oficial de recalculare a pensiilor a început la sfârșitul lunii martie.

Într-un anunț făcut de curând, autoritățile au declarat că recalcularea pensiilor este în plină desfășurare și au accentuat faptul că românii nu trebuie să întreprindă nicio acțiune în acest sens.

Vezi și: Protest de mare amploare la fabrica Leoni din Luduș, care va fi închisă. 200 de angajați acuză că nu le sunt respectate drepturile sociale