- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensionarii au parte de ajutor de încălzire în iarna 2024-2025. Suma pe care vârstnicii urmează să o primească de la stat

07 Oct, 12:42 • Amarie Giorgiana
Pensionarii care primesc sume mai mici de 2.210 lei de la stat, vor primi, în iarna 2024-2025, bani pentru încălzirea locuinței. Cei care au avut pensiile majorate după recalculare nu vor fi afectați.
Pensionarii au parte de ajutor de încălzire în iarna 2024-2025. Suma pe care vârstnicii urmează să o primească de la stat

Pensionarii care primesc sume mai mici de 2.210 lei de la stat, vor primi, în iarna 2024-2025, bani pentru încălzirea locuinței, potrivit Ziarul Unirea. Cei care au avut pensiile majorate după recalculare nu vor fi afectați, luându-se în calcul ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare.

Ce sume primesc pensionarii pentru ajutorul de încălzire în iarna 2024-2025

Statul continuă să acorde și în acest an ajutoare pentru încălzirea locuinței, dar și suplimente pentru energie termică, gaze naturale, electricitate, combustibili solizi sau petrolieri. Cei care au beneficiat anterior de acest sprijin, vor beneficia și acum, deoarece sumele majorate ale pensiilor nu se vor lua în considerare la determinarea drepturilor pentru ajutoarele de încălzire și suplimentele de energie. Pentru a obține acești bani de la stat, vârstnicii vor trebui să prezinte ultimul talon de pensie, emis înainte de recalculare, notează Realitatea Plus.

Pensionarii urmează să primească suma de 700 de lei pentru ajutorul de încălzire în iarna 2024-2025, bani cu care pot fi plătite facturi curente, dar și restante. Statul acordă acest sprijin de două ori, iar de suma de 700 de lei pot beneficia și pensionarii cu invaliditate, cu dizabilități severe sau accentuate, dar și familiile care primesc ajutoare sociale.

Mai mult, și persoanele vulnerabile au parte de ajutor de la stat. Venitul mediu net lunar până la care se acordă banii este în valoare de 1.386 de lei pentru fiecare persoană din familie și 2.053 de lei pentru o persoană singură.

Citește și: Lemnele de foc s-au scumpit și cu 20% în 2024. Cât a ajuns să coste metrul cub în județele montane

Românii caută cu disperare soluții pentru sezonul rece

În pragul venirii iernii, românii caută cu disperare soluții pentru a se încălzi în sezonul rece. Locuitorii din județul Mehedinți care dețin centrale pe lemne au început să-și facă provizii, iar Ocolul Silvic are deja comenzi pe bandă rulantă, distribuind lemne de foc la prețuri care încep de la 315 lei pe metru cub.

„Sin vară a mers vânzarea încontinuu și sperăm să meargă mai bine de acum încolo. Avem lemn paletizat, lemn de foc, salcâm, la 400 de lei și lemn cerris-salcâm la 605 lei, a spus  Dumitru Gheorghiceanu, șef depozit Ocolul Silvic Șimian.

Citește și: Sobele pe lemne, interzise în iarna 2024? Ministrul Mediului dă răspunsul așteptat de milioane de români