- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensionarul care a primit 8.000 de lei în plus, după recalculare. Ce se întâmplă cu celelalte pensii?

19 Sep, 13:25 • Bugiu ⁠Ana Maria
Un pensionar din Iași a primit 8.000 de lei în plus, după recalculare. Cu cât s-au mărit celelalte pensii.
Pensionarul care a primit 8.000 de lei în plus, după recalculare. Ce se întâmplă cu celelalte pensii?

Peste 150.000 de pensionari din județul Iași au fost incluși în procesul de recalculare a pensiilor, iar aproximativ 70% dintre aceștia au constatat creșteri ale pensiilor. Însă aceste creșteri nu au fost egale pentru toți, variind de la majorări enorme la măriri „simbolice”, potrivit Antena 3 CNN.

Un exemplu notabil este cel al unui pensionar din Iași care, după recalculare, a primit o creștere de 8.000 de lei la pensie. Acesta nu este un caz singular, un pensionar din Buzău a primit o majorare și mai mare, de 9.000 de lei. Există și pensionari care au primit creșteri mult mai modeste, în unele cazuri de doar 1 leu.

Te-ar mai putea interesa și: Mii de pensionari au primit pensii mai mici decât trebuia. Ce se va întâmpla cu restul banilor

foto: pensii

Pensionarul care a primit 8.000 de lei în plus, după recalculare. Ce se întâmplă cu celelalte pensii?

Un alt caz de menționat este cel al pensionarului din Iași cu cea mai mare pensie calculată pe baza contributivității. În urma recalculării, pensia sa a crescut la 33.654 de lei brut, echivalentul a aproximativ 6.700 de euro, față de suma inițială de 31.511 lei brut. În medie, pensionarii din județ care au beneficiat de recalculare au înregistrat o creștere de până la 650 de lei.

În total, județul Iași are aproximativ 160.000 de pensionari, dintre care 151.000 au fost incluși în prima etapă a procesului de recalculare, care s-a încheiat la 1 septembrie 2024.

Nu toți pensionarii au beneficiat, însă, de creșteri substanțiale, iar blocajele administrative (formularele greșite), au întârziat unele majorări, afectând procesul de recalculare și distribuire a pensiilor ajustate.

Te-ar mai putea interesa și: Blocaj la Casa de Pensii: Pensionarii nu primesc majorări din cauza unui formular greșit. Sunt refuzuri pe bandă rulantă