- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensionarul care încasează după recalculare 6.000 de lei în plus. Pensiile de lux încep să își facă apariția

29 Aug, 15:44 • Bugiu ⁠Ana Maria
Unui pensionar din Sibiu i-a fost majorată pensia cu 6.000 de lei. Acesta se încadrează în categoria „pensionarilor de lux”.
Pensionarul care încasează după recalculare 6.000 de lei în plus. Pensiile de lux încep să își facă apariția

Un bărbat din Sibiu se numără printre pensionarii cu pensii „de lux” din România. După recalculare, El era deja un pensionar de lux, iar acum a primit aproape 6000 de lei în plus după recalculare. Suma încasată este mai mare decât majoritatea salariilor din țara noatră, potrivit bugetul.ro.

Seniorii din România au început să primească deja noile decizii cu veniturile pe care le vor încasa după recalculare. Pentru unii dintre ei, diferența este uimitoare.

Te-ar putea interesa și: Câte pensii cresc în ianuarie 2025, în urma indexării. Vor continua să crească la fiecare indexare anuală!

foto: recalculare pensii

Pensionarul care încasează după recalculare 6.000 de lei în plus. Pensiile de lux încep să își facă apariția

Bărbatul din Sibiu are cea mai mare diferență din județ, pensia fiindu-i majorată cu 6.000 de lei.

„În județul Sibiu sunt 99.254 de dosare de pensie care au fost recalculate în conformitate cu prevederile Legii 360 / 2023.

Dintre acestea, un număr de 83.560 de pensii vor crește în urma recalculării”, a transmis Dorel Aldea, directorul CJP Sibiu.

Pensionarul avea deja o pensie de 19.768 lei. După recalculare,  pensia pe care o va încasa de la stat va fi de 25.689 lei.

„Cea mai mare diferență, din Județul Sibiu, ca urmarea a recalculării este de 5.930 lei. Pensia de care acesta beneficiază este de 19.768 lei, iar după recalculare este de 25.698 lei. Cuantumurile menționate sunt brute”, au transmis oficialii Casei de Pensii Sibiu, potrivit Turnul Sfatului.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a transmis că își țin promisiunile față de pensionari și toți își vor primi banii până la termenul stabilit.

„Ne ţinem promisiunile şi ne asigurăm că toţi pensionarii vor primi banii fără întârzieri!

Echipa Ministerul Finanţelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului, iar pensionarii vor primi banii în conturile lor cât mai curând”, a anunțat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Te-ar putea interesa și: S-a aflat data la care pensionarii vor primi pensiile recalculate. Anunțul zilei făcut de șeful Casei Naționale de Pensii