Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale de Anticorupție (DNA) desfășoară o anchetă la SMURD București și Ilfov, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2019-2023, informează stiripesurse.ro. Prin reparații fictive, s-a adus un prejudiciu de aproape 5 milioane de euro.
Procurorii militari din cadrul DNA desfășoară ancheta momentului. Se fac verificări în ceea ce privește mentenanța unor aparate de zbor, care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale SMURD. Primele informații arată că prejudiciul cauzat este estimat, la acest moment, la suma uriașă de 23.200.000 lei.
„Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2019-2023, în legătură cu efectuarea și decontarea unor lucrări de reparații/mentenanță a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale S.M.U.R.D., prejudiciul cauzat fiind estimat, la acest moment, la suma de aproximativ 23.200.000 lei”, informează DNA.
Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 30 de percheziții în București și Ilfov. 14 se realizează la sediile a trei instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice. Procurorii militari în cauză beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
„În cursul zilei de 21 iunie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 30 percheziții pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care 14 se realizează la sediile a trei instituții publice, restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se arată în comunicatul DNA.
Vezi și: Raed Arafat, premiat de Klaus Iohannis cu „Steaua României”. „Am fost extrem de onorat!”