- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Invenţia care pune în pericol dominaţia marilor lanţuri de hypermarketuri străine în România. Investiţia se amortizează în doar şase luni

21 May, 17:53 • Cornel Ghimeșan
Marile lanțuri de hypermarketuri străine au dominat retailul alimentar din România în ultimele două decenii, afectând negativ magazinele românești și producătorii locali. Însă, o soluție ingenioasă vine din partea unui fermier din județul Bihor, care ar putea schimba această dinamică.
Invenţia care pune în pericol dominaţia marilor lanţuri de hypermarketuri străine în România. Investiţia se amortizează în doar şase luni

Invenţia care pune în pericol dominaţia marilor lanţuri de hypermarketuri străine în România. Jaroslav Zetocha, un producător de cartofi din Bihor, a testat automatele pentru fermieri și a constatat că acestea pot revoluționa modul în care producătorii își valorifică recoltele. După implementarea acestei soluții în propria afacere, el a observat beneficii semnificative, atât în termeni de reducere a costurilor, cât și în păstrarea calității produselor.

Pericol pentru marile hypermarketuri străine din România

„Automatul poate rezolva o mare problemă cu care se confruntă fermierii mici și mijlocii și anume că nu au unde să își valorifice marfa. Prin aceste automate producătorii pot vinde produsele obținute în ferme chiar în fața exploatației. În ferma proprie vânzarea prin automate a reprezentat un real succes și o să vă dau exemplul concret: investiția totală a fost undeva la 15.000 de euro (75.000 lei n.r), în această sumă intrând automatul, căsuța și parcarea pentru clienți. La noi vânzările au fost în luna februarie de 21.100 lei, martie 27.000 lei și în aprilie ne apropiem de 25.000 lei. Noi preconizăm făcând o medie a vânzărilor că în 6 luni de zile o să se acopere investiția. Un alt avantaj este că automatul aduce pentru fermieri comercializarea produselor la un preț corect și un venit lunar costant”, a declarat Jaroslav Zetocha, potrivit bugetul.ro.

Citeşte şi: Ce alimente gratuite primesc românii în 2024 de la Guvern. Lista actualizată

Investiția inițială pentru un astfel de automat este de aproximativ 15.000 de euro (75.000 lei), sumă care include automatul, căsuța și parcarea pentru clienți. Veniturile obținute au fost considerabile: 21.100 lei în februarie, 27.000 lei în martie și aproape 25.000 lei în aprilie, astfel că amortizarea investiției se estimează a fi realizată în doar șase luni.

Printre avantajale oferite de automatele pentru fermieri se numără faptul că reduc necesitatea personalului pentru vânzare directă, optimizând astfel costurile operaționale, iar produsele se păstrează foarte bine în automate, asigurând prospețimea acestora pentru consumatori. De asemenea, automatele permit fermierilor să-și vândă produsele direct la fermă, eliminând intermediarii și asigurând un preț corect pentru producător și consumator.

Automatele pot acoperi o gamă variată de produse, de la fructe și legume, la carne, ouă, brânzeturi și flori. Există opțiuni pentru automate cu frig, necesare pentru păstrarea optimă a anumitor alimente.

Investiția inițială este de aproximativ 6.000 de euro, cu costuri suplimentare în funcție de locația și specificațiile automatului. Automatele permit plata atât în numerar, cât și cu cardul, facilitând accesul consumatorilor la produsele proaspete.

Citeşte şi: Școala de șoferi 2024. Întrebările-capcană care te lasă fără permis

Implementarea pe scară largă a acestor automate pentru fermieri ar putea reprezenta o amenințare pentru marile lanțuri de hypermarketuri străine. Oferind producătorilor locali un mod direct și eficient de a-și comercializa produsele, automatele ar putea diminua dependența de rețelele mari de hypermarketuri și ar putea stimula economia locală.

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...