- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Perioada în care temperatura apei din Marea Neagră este ideală. Când este recomandat să mergeți la plajă în luna iulie 2024

07 Jul, 23:02 • Fundeanu Madalina
Informații utile pentru românii care merg la Marea Neagră în această perioadă. Iată care este temperatura apei în luna iulie și perioadele ideale pentru a face o baie în mare.
Perioada în care temperatura apei din Marea Neagră este ideală. Când este recomandat să mergeți la plajă în luna iulie 2024

Din ce în ce mai mulți turiști optează pentru vacanțele peste hotare la mare, datorită plajelor întinse, cu nisip fin, și cu apă limpede. Deși foarte mulți români își fac concediile în Grecia, Bulgaria sau Turcia, există și persoane care preferă Marea Neagră. Ei merg de obicei în stațiunile de la noi în lunile iulie și august, fiind cele mai aglomerate, când soarele arde pe cer și apa mării are o temperatură plăcută. Iată care este temperatura apei din Marea Neagră în luna iulie, conform Cancan.ro.

Temperatura apei din Marea Neagră în luna iulie 2024

Este vârful sezonului estival, iar românii au fugit în vacanță la mare în stațiunile de la noi din țară. În lunile iulie și august, apa mării are temperatura ideală pentru turiști. Vremea este perfectă pentru bălăcit, pentru cei care merg pe litoralul românesc să se bucure de câteva zile de plajă.

De exemplu, în Mamaia, temperatura medie a apei din Marea Neagră înregistrată în luna iulie este de 24.7°C. Este ideală pentru a te răcori într-o zi de vară în care temperaturile ajung la cele mai înalte nivele. Acest interval de temperatură este recunoscut de către specialiști ca fiind optim pentru scăldatul prelungit.

Ai mai putea citi: ANPC, semnal de alarmă pentru românii plecați în vacanță. Nu consumați aceste alimente de pe litoral! Pericolul este foarte mare!

Marea Neagră
Marea Neagră

Temperatura minimă a apei din Mamaia în iulie este 22.0°C, maxim – 28.0°C. La începutul lunii a fost în ultimii ani foarte cald, temperatura apei ajungând în jur 24.3°C, iar până la sfârșitul lui iulie apa se încălzește de obicei până la 24.8°C. Temperatura medie a apei în primul deceniu este 24°C, la mijlocul lunii tot 24°C, iar la final 25°C.

Cât costă o noapte de cazare în Mamaia, la un hotel de 2 stele

Hotelurile de 2 stele din stațiunea Mamaia se transformă într-un lux. O mulțime de turiști se plâng de prețurile mari de pe litoralul românesc, mai ales atunci când vine vorba de cazări. Prețurile nu mai sunt pentru orice buzunar, iar românii sunt nevoiți să aibă un buget mai mare decât în anii trecuți dacă vor să-și facă concediul la mare, în Mamaia.

Prețul pentru o noapte de cazare la un hotel de 2 stele ajunge la aproximativ 230 de lei la începutul lui iulie. După jumătatea lunii, turiștii trebuie să scoată și mai mulți bani, căci vremea va fi tot mai bună pentru plajă și bronz. La un hotel de 3 stele, poziționat la 50 de metri de plajă, în Mamaia, o noapte de cazare este 300 de lei.

Vezi și: Resortul de lux în care îți poți lăsa animăluțul de companie atunci când pleci în concediu. Cât costă cazarea patrupedului într-un astfel de paradis