Gata, Pescobar e cunoscut de-acum și în Londra. Sâmbătă, 1 martie, și-a deschis restaurantul Octopus Kebab, aflat în Camden Market, iar evenimentul a fost, fără dubii, un succes.
Întrebat, în emisiunea ”Profețiile lui DON Mitică” de la fanatik, despre încasările din primele două zile de funcționare a restaurantului, Pescobar a spus, cu modestie, că a făcut ”doar” un milion de lire sterline.
”Nu mă mai umflați cu pompa așa, că doar un milion de pounds am făcut weekendul ăsta, nu am făcut trei. Lăsați-o ușor. (…) În două zile, am făcut 1,1 milioane de pounds, încasări”, a spus el, care a precizat apoi că are de gând să deschidă un local și în Dubai.
Antreprenorul a mai spus că restaurantul deschis de el în Londra a avut, în primele două zile, peste 10.000 de clienți.
”În două zile, cred că am depășit 10.000 de oameni. A fost incredibil. Am avut peste 7.000 de bonuri sâmbătă și 8.500 duminică. 15.500 de bonuri!”, a spus el.
Dincolo de încasări, Pescobar se declară impresionat de entuziasmul clienților, majoritatea acestora fiind români din diaspora.
”A fost mai mult decât o deschidere. A fost un moment care a unit în mod frumos comunitatea de români, diaspora. (…)
Să stai două ore la coadă și la urmă să-mi mulțumești e mare lucru. E imens! Și nimeni să nu fie nervos. Și plecăciune, mă înclin în fața tuturor pentru gestul lor, pentru empatia lor. Au înțeles că e mai mult decât deschiderea. E susținerea unui român de-al lor. Foarte frumos. Să nu ai în mii și mii de oameni nicio reclamație? (…)
Am fost emoționat când am văzut copii tremurând care au venit și mi-au spus că, atunci când se fac mari, vor să fie Pescobar. Eu vreau să fiu un spirit pentru toată lumea”, a mărturisit antreprenorul.
În același context, Pescobar a dezvăluit că ”piesa de rezistență” a restaurantului este celebrul ”Octopus Kebab”. Pe lângă acest preparat, la localul din Londra se mai vând hot-dog și șaorma, tot cu fructe de mare, și fritto misto.
Cât despre prețuri, Pescobar a precizat că o șaorma sau un hotdog costă 17,8 lire sterline.
”Uite asta, Octopus Kebab, puteți să căutați pe tot internetul din lumea asta. Care îmi găsește așa ceva, eu îi fac plata direct. Oriunde în lume te uiți, dacă găsești Octopus Kebab, să poată să stea pe băț. Că asta înseamnă Kebab, să poată să stea pe băț.
Asta este invenția, faptul că această caracatiță poate să stea pe băț. Uite așa vine din Senegal, e direct gătită și stă pe băț. Noi doar o încălzim. Ea stă acolo cu orele. Totul e natural, nu punem chimicale în ea. Avem și hot-dog de caracatiță, avem și fritto misto. Cât costă? 17,8 pounds un hotdog, o șaorma”, a spus Pescobar.
Antreprenorul a ținut să adauge că inaugurarea localului său din Londra a avut ecouri favorabile în presa locală.
” Nebunie, fabulos, s-a scris că comunitatea română a blocat Camden Market. Au notat că nu au mai văzut ceea ce s-a întâmplat. S-a scris în presă ‘Comunitatea Română susținând pe Pescobar, care e Regele fructelor de mare’ ”, a spus antreprenorul.