- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 15.000 de notificări automate de la ANAF, într-o singură zi, către contribuabilii care nu și-au depus rapoartele fiscale sau au depus rapoarte incomplete

22 Aug, 22:00 • Stefan Simion
ANAF implementează un sistem de notificare automată a contribuabililor care nu au depus Fişierul Standard de Control Fiscal. Prin intermediul acestui fișier, care este standardizat internațional, contribuabilii le transmit autorităților fiscale diferite rapoarte.
Peste 15.000 de notificări automate de la ANAF, într-o singură zi, către contribuabilii care nu și-au depus rapoartele fiscale sau au depus rapoarte incomplete

ANAF a trimis, într-o singură zi, 15.023 de notificări către contribuabili prin care aceștia sunt avertizați fie că nu au depus, fie că au depus parțial sau în mod eronat respectivul document. este vorba despre Declarația D406.

Ce este Declarația informativă D406

Declarația informativă D406 este formularul prin intermediul căruia se transmite online Fișierul SAF-T, către ANAF. Documentul este generat automat de aplicația informatică și preia în mod automat din acel fișier toate informațiile introduse de contribuabil.

Odată cu extinderea capacităţii de analiză pentru datele colectate prin D406 – Fişierul standard de control fiscal (SAF-T), ANAF implementează un mecanism de notificare automată pentru contribuabilii ce nu au îndeplinit obligaţiile legale privind depunerea acestei declaraţii. În acest sens, în cursul zilei de 20 august, au fost transmise 15.023 de notificări, ce vizează contribuabilii care fie nu au depus, fie au depus parţial sau incorect D406”, anunţă ANAF.

Instituția le trimite, totodată, contribuabililor rapoarte detaliate ale tranzacţiilor care nu corespund, anexate la documentul PDF transmis.

Ce este Fişierul Standard de Control Fiscal

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult