- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petrom reduce preţurile carburanţilor pentru a doua oară în iulie. România, în topul țărilor UE cu cea mai ieftină benzină şi motorină

23 Jul, 09:29 • Cornel Ghimeșan
Petrom, liderul pieței carburanților din România, a anunțat o nouă ieftinire a motorinei standard marți, 23 iulie 2024, cu 4 bani pe litru. Aceasta este a doua reducere a prețurilor din această lună, după ce pe 18 iulie atât benzina standard, cât și motorina standard au beneficiat de o scădere similară de 4 bani pe litru.
Petrom reduce preţurile carburanţilor pentru a doua oară în iulie. România, în topul țărilor UE cu cea mai ieftină benzină şi motorină

Petrom reduce preţurile carburanţilor pentru a doua oară în iulie. În plus, benzina standard a înregistrat alte două reduceri anterioare în această lună: câte 2 bani pe litru, aplicate pe 12 și 17 iulie. Conform monitorizărilor Economedia, la stația Petrom Vitan, prețurile afișate marți, 23 iulie 2024, sunt de 7,45 lei pentru un litru de benzină standard și 7,55 lei pentru un litru de motorină standard.

Potrivit peco-online.ro, prețurile la stațiile Petrom din Capitală variază între 7,39 și 7,46 lei pe litru pentru benzina standard și între 7,53 și 7,56 lei pe litru pentru motorina standard.

Petrom reduce preţurile carburanţilor pentru a doua oară în iulie

La începutul lunii iulie, prețurile carburanților au crescut semnificativ: 43 de bani pe litru pentru benzină și 40 de bani pe litru pentru motorină. Aceasta a fost a doua scumpire majoră din 2024, prima fiind înregistrată la 1 ianuarie, când accizele au fost majorate cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină.

Citeşte şi: Cine va primi 15.500 de lei de la stat? Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești dacă te angajezi

După majorările de la începutul lunii, Petrom a aplicat mai multe reduceri și creșteri de prețuri:

  • 2 iulie 2024: ieftinire de 4 bani pe litru pentru benzină și motorină.
  • 4 iulie 2024: scumpire de 5 bani pe litru.
  • 8 iulie 2024: scumpire de 4 bani pe litru, ducând prețul motorinei la peste 7,6 lei pe litru în stațiile din Capitală.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al benzinei a crescut cu 6,3%, ceea ce înseamnă un cost suplimentar de 22 de lei pentru un plin de 50 de litri. În cazul motorinei, prețul mediu a crescut cu 6,9%, adăugând 24,5 lei la costul unui plin.

Citeşte şi: Cum influențează majorarea salariului minim veniturile celor care lucrează part-time. Ce se întâmplă cu veniturile lor din iulie

România ocupă locul 7 în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, cu un preț mediu de 1,52 euro pe litru. În cazul motorinei, România se situează pe locul 10, cu un preț mediu de 1,53 euro pe litru. Prețurile medii în UE sunt de 1,74 euro pe litru pentru benzină și 1,62 euro pe litru pentru motorină.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult