Piața criptomonedelor înregistrează o nouă cădere. Primele informații arată că peste 70 miliarde de dolari au dispărut din valoarea industriei, în doar 24 ore, așa cum anunță profit.ro.
Cele mai recente informații arată că peste 70 miliarde de dolari au fost șterse din valoarea pieței cripto, totul în decursul a 24 ore. La ora actuală, Bitcoin a scăzut sub 20.000 de dolari.
După un val de vânzări la nivelul burselor din SUA și prăbușirea unui creditor axat pe criptomonede, moneda digitală menționată anterior înregistrează un minim al ultimelor două luni de zile. Bitcoin se tranzacționează în scădere cu aproape 8%, la 19.900,28, iar în același timp, Erther este redus cu peste 8%, la 1.400,63 dolari. Mișcarea prețurilor din acest segment și piețele bursiere din SUA sunt într-o strânsă corelație cu vânzarea de criptomonede. Principalii indici americani de la Nasdaq au închis în scădere, așa cum arată sursa menționată la început.
Te-ar putea interesa și: Criptomonede 2023: detalii fiscale de care trebuie să țineți cont dacă ați obținut câștiguri din tranzacții cu monede virtuale
Președintele Rezervei Federale a SUA a precizat că ratele dobânzilor ar putea suferi o majorare. Jerome Powell a menționat că acestea ar putea fi mai mari decât se așteaptă, iar în cele din urmă, vor avea o influență considerabilă atât asupra criptomonedelor, cât și asupra acțiunilor, mai exact, la nivelul activelor de risc. Un analist al firmei japoneze Bitbank a relatat că, la ora actuală, oamenii au puține motive pentru care ar alege să cumpere bitcoin. Yuya Hasegawa a declarat că piața este saturată deja de evoluții negative, referindu-se la cea financiară generală.
„Există doar puține motive pentru a cumpăra bitcoin acum, deoarece piața este saturată de evoluții negative, nu doar în mod specific pentru industria cripto, ci și pentru piața financiară în general”, afirmă Yuya Hasegawa.
Prețurile cripto sunt presate de prăbușirea Silvergate Capital, un mare important creditor al industriei. Compania a declarat miercuri că își închide operațiunile, iar în cele din urmă, banca va fi lichidată. Căderea creditorului este un alt exemplu al modului în care prăbușirea bursei influențează întreaga industrie.
În paralel, Silicon Valley Bank a confirmat că a vândut participații în valoare de 21 miliarde de dolari, cu o pierdere de 1.8. SVB a decis să renunță la activele respective din cauza mediului slab de finanțare.
Citește și: ANAF a publicat ghidul celor care au investiții în criptomonede. Ce obligații fiscale vor avea aceștia