- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Panică pe piaţa crypto. Ce urmează pentru Bitcoin şi care sunt planurile investitorilor

04 Jul, 16:53 • Cornel Ghimeșan
Piața criptomonedelor traversează o perioadă dificilă, iar Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, se menține în jurul valorii de 60.000 de dolari per unitate. În timp ce alte monede digitale suferă pierderi semnificative, tot mai mulți investitori își vând portofoliile la prețuri scăzute, abandonând piața.
Panică pe piaţa crypto. Ce urmează pentru Bitcoin şi care sunt planurile investitorilor

Panică pe piaţa crypto. AB Crypto, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri crypto din România, recunoaște starea de panică printre investitori, dar sfătuiește pasionații de active digitale să nu renunțe. El susține că cei care au răbdare vor fi recompensați pe termen lung.

Panică pe piaţa crypto. Ce urmează pentru Bitcoin şi care sunt planurile investitorilor

„Sentimentul din piață devine din ce în ce mai pesimist, văd din ce în ce mai multă lume care-și pierde încrederea, lume care chiar renunță și e chiar ceea ce vrem să vedem. Poate mulți nu-și dau seama, dar ne apropiem de sentimentul pe care l-am avut în piață la final de 2022, când Bitcoin era undeva la sub 20.000 de dolari. Nu știm cât va mai dura această perioadă. Este irelevant. Relevant e ceea ce facem noi în această perioadă. Ceea ce nu ar fi bine ar fi să renunțăm. Fie stăm și nu facem nimic, fie ne mai ajustăm mediile de intrare. Știu că e greu să faceți DCA (n.r. Dollar Cost Averaging), dar asta e piața. Ăștia sunt oamenii care vor fi răsplătiți. Cine face DCA, ăia sunt oamenii care vor câștiga, cărora le vor spune oamenii că au avut noroc, ei neștiind cât de greu e să treci peste acea perioadă. Nu suntem în perioada în care trebuie să renunțăm”, a transmis AB Crypto, într-un video publicat pe YouTube.

Citeşte şi: Kaufland România a generat peste 106.000 de locuri de muncă în 2023. Retailul rămâne unul dintre cei mai mari angajatori

La rândul său, Mihai Daniel, un alt influencer renumit în domeniul criptomonedelor, estimează că mai sunt câteva luni până când Bitcoin va înregistra o creștere semnificativă.

„Suntem într-o perioadă turbulentă, dar suntem în același canal, de 100 de zile, iar ca idee, aceste canale durează cam 180 de zile, 6 luni. Atât timp cât suntem în acest canal, marginea de toleranță ar putea fi până undeva în zona de 50.000 de dolari. Am putea ajunge până acolo. Ideea e să nu rămânem acolo foarte mult timp, să nu închidem o săptămână acolo sau o lună. Cu cât ne apropiem mai mult de acel termen, piața se va calma, se va liniști. Pe partea de risc, voi spune că da, dacă piața continuă această scădere, putem atinge niște plafoane pentru balene foarte interesante. Pentru noi ar fi de evitat. 40.000 poate fi o cifră foarte fiabilă. Dacă Bitcoin scade mai mult de 20% pentru o perioadă mai mare de două luni de zile, atunci există riscul de bear market. În 2021, piața a avut o evoluție asemănătoare. Primăvara am avut o creștere furibundă, dar și scăderile erau extrem de agresive”, susţine Mihai Daniel, pe YouTube.

Citeşte şi: Când vor afla românii valoarea pensiilor recalculate. Casa Națională de Pensii Publice a făcut anunțul

Acesta a comparat actuala evoluție cu cea din 2021, când piața a avut creșteri furibunde urmate de scăderi agresive: „Acum, scăderi mai mari de 23% nu am avut. Nu am avut de 30-40%. La restul pieței crypto dacă te uiți, e normal, foarte multe monede experimentează această corecție. Dar nu vă panicați! 90% dintre investitori sunt oarecum, în pierdere, mai ales cei care au altcoinuri. Sfatul meu, dacă vreți să intrați acum, este să înțelegi că această perioadă proastă ar putea să continue”.

În concluzie, piața criptomonedelor se confruntă cu o perioadă dificilă, iar investitorii trebuie să rămână calmi și să gândească strategic. Influenceri precum AB Crypto și Mihai Daniel sugerează că cei răbdători și cei care aplică strategii precum Dollar Cost Averaging vor avea cel mai mult de câștigat pe termen lung. Deși viitorul imediat este incert, este esențial ca investitorii să nu renunțe și să își ajusteze strategiile în funcție de evoluția pieței.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult