„Se prevede ca şi anul viitor să fie tot o piaţă a angajaţilor, dar vom vedea o creştere prudentă a salariului pentru anul viitor, prudent înseamnă un maxim de 10%. Deja au început cosmetizări de costuri, putem să le numim pe unele restructurări.”, se arată în cele furnizate de Ziarul Financiar.
Ai putea fi interesat și de: De interes pentru românii din diaspora! Cazurile în care cartea de muncă nu trebuie tradusă. Trebuie să cereți acest formular la Casa de Pensii
Piața muncii, un mediu schimbat
Piața muncii a fost controlată mai mult de angajați în ultima perioadă în România, însă începând cu anul viitor, angajatorii vor fi cei care vor avansa în recrutare și în creșterea salarială cu mai multă prudență. Marius Ogrezeanu și-a exprimat părerea foarte clar în legătură cu acest aspect, acesta fiind fondator al Agribusinessjob, o agenție de recrutare specializată pe sectorul agroalimentar.
„Piaţa a fost a companiilor sau a angajaţilor, dar cel mai mult a fost a angajaţilor în această perioadă. Sectorul agricol este unul vocaţional, nu toată lumea poate să stea în soare, chiar dacă există tentative de intenţie, există un procent de 50% – 50% care reuşesc şi care rămân.
Se prevede ca şi anul viitor să fie tot o piaţă a angajaţilor, dar vom vedea o creştere prudentă a salariului pentru anul viitor, prudent înseamnă un maxim de 10%”, a declarat el în cadrul evenimentului ZF HR Conference 2023, conform celor Comunicate de sursa citată mai sus.
Este clar că accentul va fi asupra angajatorului, nu a angajatului, iar salariul precum a fost menționat și în rândurile de mai sus, va fi majorat cu un maxim de 10%. Este foarte important ca angajatorul să impună anumite condiții după care angajatul să se ghideze, astfel pentru a creste productivitatea muncii, dar și calitatea acesteia. Vedem de foarte multe ori, în zilele noastre, tineri care muncesc pentru câteva luni, iar după aceea renunță fără nicio explicație, de aceea și trebuie să se impună anumite condiții.
Ai putea fi interesat și de: Problemă în România: nu se promovează munca, ci creșterea salariilor. Directorul celei mai mari fabrici sibiene vorbește despre ce a pierdut țara noastră în ultimii 30 de ani