- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Piețele din România, lovite de scumpiri. În ce piață din București există cele mai mari prețuri

01 Jul, 14:49 • Fundeanu Madalina
Piețele din România au fost afectate de scumpiri. Care este cea mai scumpă piață din Capitală? Nu te-ai fi așteptat la acest răspuns!
Piețele din România, lovite de scumpiri. În ce piață din București există cele mai mari prețuri

Pe parcursul ultimilor ani, prețurile s-au mărit tot mai mult și în țara noastră. Scumpirile uriașe nu au ocolit nici piețele agroalimentare, de unde foarte mulți români își fac cumpărăturile și care, odinioară, erau cele mai accesibile. Conform unei analize recente a Institutului Național de Statistică, cea mai scumpă piață din București nu este Domenii sau Dorobanți, așa cum mulți credeau, scrie Bugetul.ro.

În ciuda faptului că marile lanțuri de supermarketuri atrag un număr tot mai mare de cumpărători, mulți români preferă să se aprovizioneze direct din piață.

Piețele din România au fost afectate de scumpiri. Care este cea mai scumpă piață din Capitală

De curând, Institutul Național de Statistică a prezentat o analiză a piețelor din România. În Capitală, prețurile de pe tarabele țăranilor sunt aproximativ la fel în toate locurile, însă cu mici diferențe. Prin urmare, cea mai ieftină piață din București se pare că este Piaţa Nicolae Grigorescu din cartierul Titan. Alte locuri ieftine de unde îți poți face cumpărăturile mai sunt Drumul Taberei, Rahova, Obor și Buzești.

Ai mai putea fi interesat de: Românii sfidează inflaţia cu depozite bancare. Câți bani câștigi într-un an dacă pui 1.000 de euro într-un depozit bancar

piețe
piețe

Pe de altă parte, cea mai scumpă piață din București este Piaţa Sudului, care devansează în top celebrele Domenii și Dorobanți.

La nivel național, conform analizei Institutului Național de Statistică, cele mai scumpe piețe se află în zona Ardealului, în timp ce cele mai ieftine sunt în Brăila și în alte orașe din Moldova.

Pentru a realiza topul piețelor din România, specialiștii de la INS au comparat prețurile din 21 de județe pentru o serie de produse care cuprind un coș de legume și lactate de bază. Așadar, INS a ținut cont de prețurile produselor de bază, precum cartofi, roșii, ardei, castraveți, vinete, struguri, brânză, lapte și ouă. Diferențele de preț apar de la o regiune la alta, atât prin specificul agricol, cât și prin puterea de cumpărare a locutorilor din acele regiuni.

Conform analizei întocmite de INS, Cluj-Napoca este orașul din România cu cele mai scumpe piețe, iar cea mai ieftină piață se găsește în Brăila. Bucureștiul se clasează pe la mijlocul topului.

Vezi și alte știri: Lovitură de la ANAF pentru românii cu venituri nedeclarate. Impozitul pe venit se majorează de astăzi, 1 iulie