- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Planta cunoscută sub numele de „varza kale” te poate îmbogăți. Se cultivă pe toată perioada anului

14 Sep, 22:09 • Amarie Giorgiana
Planta varza kale, cunoscută și sub numele de varză de frunze, te poate îmbogăți cu 15.000 de euro. Asta, pentru că prețul unei verze de 400 de grame este de 5 lei, iar profitul poate ajunge chiar și la 15.000 de euro.
Planta cunoscută sub numele de varza kale te poate îmbogăți. Se cultivă pe toată perioada anului

Varza kale este numele plantei care te poate îmbogăți. Aceasta poate fi cultivată pe toată perioada anului, iar prețul unei verze de 400 de grame este de 5 lei. Astfel, profitul adus poate urca până la aproximativ 15.000 de euro, notează BZI.

Varza kale, planta care îți poate aduce profituri

Puține persoane știu că varza kale poate fi aducătoare de bani. 400 de grame de varză costă 5 lei, iar profitul adus poate urca până la 15.000 de euro. Mai mult, avantajul este că planta poate fi cultivată pe tot parcursul anului. Aceasta nu face căpățână, iar frunzele sunt asemănătoare cu cele ale salatei, doar că pot fi mai crețe, cu nuanțe variate de albastru, roșu, verde sau violet. Aceasta poate fi cultivată prin semănat direct și prin răsad, iar producerea poate dura între 6 și 7 săptămâni. De asemenea, este important de știut că varza nu suportă temperaturile ridicate și nici apa stagnată.

Plantația cu varză kale a devenit de-a lungul timpului una dintre cele mai profitabile afaceri care pot fi începute pe o suprafață mică de teren. Cu toate acestea, produsul este încă unul de nișă, apreciat de gurmanzi, dar și de cei care își doresc în mod special să mănânce sănătos și să arate bine. Varza kale este un super-aliment, preferată de chefi celebri, dar și de vedete internaționale.

Citește și: Planta protejată de lege, pe care nu ai voie să o culegi sau să o tai. Amenzi în valoare de mii de lei pentru cei care nu respectă legea

Varza kale are numeroase proprietăți și a devenit un star pe rafturile din magazinele din întreaga Europă. Aceasta este ușor de cultivat și este foarte rezistentă, chiar și la temperaturi de -15 grade Celsius. Varza kale conține numeroși nutrienți și vitamine, printre care amintim vitamina  A, vitamina K, vitamina B6, magneziu, vitamina C, potasiu și fier. Trebuie să știi și că varza Kale este una dintre cele mai bogate în vitamina K, dintre toate alimentele existente. Mai mult, aceasta este bogată în antioxidanți și fibre, care ajută organismul.

Citește și: Un agricultor din Alba a dat lovitura cu o plantaţie rezistentă la secetă: „Eu, care produc de atâţia ani, sunt şocat. Atâta rod nu am văzut în viaţa mea”