- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Podul de la Grădiștea, de pe calea ferată București – Giurgiu, ar putea fi redeschis după 19 ani. Când ar putea fi gata lucrările de pe această rută

19 Jan, 10:52 • Adrian Popovici
Lucrările la calea ferată București - Giurgiu ar putea fi gata în luna mai a acestui an și asta deoarece reconstruirea podului de la Grădiștea au ajuns deja la faza de montare a tablierului central, asta după 19 ani de când structura a fost luată de ape.
Podul de la Grădiștea, de pe calea ferată București - Giurgiu, ar putea fi redeschis după 19 ani. Când ar putea fi gata lucrările de pe această rută

Lucrările la calea ferată București – Giurgiu ar putea fi gata în luna mai a acestui an și asta deoarece reconstruirea podului de la Grădiștea au ajuns deja la faza de montare a tablierului central, după 19 ani de la momentul în care acesta a fost distrus de ape, după cum transmite Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, conform Economica.

Într-o transmisie live pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu a prezentat modul în care începe montarea tablierului central la Podul Grădiștea de pe calea ferată București – Giurgiu.

După cum a explicat secretarul de stat, acest pod peste Argeș de pe calea ferată București – Giurgiu face parte din prima cale ferată deschisă publicului, mai exact în anul 1869. Tot el a mai subliniat și faptul că structura acestuia fost distrusă de inundațiile  are au afectat zona în 2005.

„Pe șantierul podului de cale ferată peste Argeș de la Grădiștea, parte din prima cale ferată a României (dată în circulație în 1869) București – Giurgiu, lucrările se află în faza finală: astăzi a început montarea tablierului central al acestui nou pod, care îl înlocuiește pe cel vechi, prăbușit în urma inundațiilor în 2005”, a scris secretarul de stat.

Citește și: CFR face anunțul de după 20 de ani! Trenurile revin în circulație pentru Gradiștea!

Cum evoluează lucrările la podul de pe calea ferată București – Giurgiu?

După cum a mai scris acesta, pentru acest pod de pe calea ferată București – Giurgiu urmează să fie montate 5 elemente ale tablierului metalic, acestea cântărind în jur de 280 de tone.

„La construcția căii ferate de pe pod și viaduct s-a folosit „slab track” – o soluție care simplifică execuția suprastructurii căii ferate, folosită pentru prima dată în România. Lungimea totală a podului și viaductului peste Argeș este de 1384 metri, dintre care podul are 136 metri”, a mai scris oficialul despre evoluția lucrărilor de pe calea ferată București – Giurgiu.

Oficialul a dat asigurări că zonele de pe calea ferată București – Giurgiu pe care se lucrează acum vor fi redate traficului în prima parte a acestui an. De asemenea, el a subliniat că odată cu acest proiect de infrastructură, Capitala și localitățile din Ilfov și Giurgiu.

„Acest proiect este încă un exemplu de „ASA NU” în primii 15 ani de la prăbușire, iar acest proiect de reabilitare și reconstruire a podului peste Argeș (n.r. de la calea ferată București – Giurgiu) a constituit una dintre prioritățile noastre, încă din 2020 de când am deblocat acest proiect, iar apoi, în luna decembrie a aceluiași an, am semnat contractul de proiectare și execuție. Îi mulțumesc colegului meu secretar de stat, Ionuț Savoiu, pentru buna coordonare, dar și autorităților locale din Ilfov și Giurgiu pentru susținere!”, a mai adăugat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Te-ar putea interesa și: Guvernul a aprobat o investiție de aproape 3 miliarde lei pentru modernizarea și electrificarea liniei de tren București – Giurgiu. Finanțare de 500 de milioane de euro, prin CEF

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci