- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse se închide. Anunțul CNAIR

05 Oct, 10:01 • Bumbeneci Diana
Podul Prieteniei se închide pentru un interval scurt. Anunțul CNAIR.
Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse se închide. Anunțul CNAIR

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse se închide, sâmbătă, în intervalul 11.00 – 12.00, pentru un eveniment sportiv, a anunțat vineri CNAIR.

Podul Prieteniei se închide

„Traficul rutier va fi închis sâmbătă, 5.10.2024, în intervalul orar 11.00 -12.00, pe Podul Prieteniei (DN5), pe sectorul cuprins între km.63+012 – km.64+884 (Podul Prieteniei), pentru organizarea evenimentului internaţional «Free Spirit Run Giurgiu – Ruse, Ediţia a VII-a»”, transmite sursa citată.

De asemenea, pe sectorul cuprins între km.60+800 – km.62+000 (aflat în administrarea municipiului Giurgiu) circulaţia rutieră va fi închisă pe sensul de mers Bucureşti – Vama Giurgiu (partea dreaptă a drumului), traficul urmând a se desfăşura pe ambele sensuri pe câte o bandă de circulaţie, pe banda stângă a drumului pe sensul de mers Vama Giurgiu – Bucureşti.

„Free Spirit Run Giurgiu-Ruse, Ediţia a VII-a” se va desfăşura pe următorul traseu: Piaţa Unirii – Turnul Ceasornicarului (Municipiul Giurgiu) – Sens giratoriu Kaufland – Şoseaua Prieteniei (DN 5) – Sediul Poliţiei Locale Giurgiu –Podul Prieteniei (DN5).

Podul Prieteniei, Giurgiu – Ruse intră în reparații

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că, începând cu data de 10 iulie, timp de 730 de zile, vor începe lucrări de reparaţie a Podului Giurgiu – Ruse, pe tronsonul bulgar, care se vor desfăşura zilnic, timp de 10 – 12 ore, pe durata zilei, pe segmente rutiere de 400 de metri.

Din acest motiv, traficul rutier nu va fi oprit total, ci se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere şi personal de dirijare.

În prima etapă a lucrărilor, circulaţia va fi restricţionată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de ieşire spre România, arată sursa citată.

Autorităţile bulgare recomandă ca vinieta electronică să fie achiziţionată online prin intermediul website-ului www.bgtoll.bg, cu versiune în limba română: https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica, sau de la terminalele specifice montate în incinta punctelor de frontieră.

Pod Giurgiu-Ruse
Pod Giurgiu-Ruse

„Ministerul de Externe reiterează importanţa respectării regimului legal de viteză pe teritoriul bulgar (în general 50 km/h în localităţi, 90 km/h pe drumurile naţionale şi 140 km/h pe autostradă) şi, mai ales, în zona de acţiune a indicatoarelor cu regim de interzicere/restricţie/limitare de viteză, unde pot fi montate camere fixe sau mobile tip RADAR.

MAE le recomandă turiştilor români care aleg să revină în ţară prin vama Ruse să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, şi anume 2 euro sau 4 leva, sau să efectueze plata cu cardul bancar, în acest mod putând fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi, bonuri fiscale.

De asemenea, în punctele de frontieră bulgare funcţionează centre de colectare a sumelor de bani provenite din taxe, impozite sau amenzi de circulaţie aplicate pe teritoriul Republicii Bulgaria, care se fac venit la bugetul de stat bulgar. În astfel de cazuri, cetăţenii români identificaţi de sistem sunt obligaţi să îşi achite toate debitele către statul bulgar, plata efectuându-se numai cu card bancar.

Cetăţenii români pot folosi pentru intrarea în România şi celelalte puncte de trecere a frontierei situate la graniţa cu Bulgaria, precum:

* PCTF Vidin – Calafat;

* PCTF Kardam – PCTF Negru Vodă;

* PCTF Silistra – Ostrov Călăraşi;

* PCTF Dobromir – Krushari şi PCTF Kainardzha – Lipniţa (aceste două puncte funcţionează cu orar 8,00 – 20,00 şi doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 t);

* PCTF Nikopol – Turnu Măgurele (ferryboat) (www.feribot-eurobac.ro);

* PCTF Svishtov – Zimnicea (ferryboat) (www.ferry.bg);

* PCTF Oryahovo – Bechet (ferryboat) (www.ferryboat.bg);

* PCTF Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călăraşi) (ferryboat) (www.spikaferry.com).

MAE recomandă firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă să ia măsurile adecvate pentru organizarea temeinică a itinerariilor de deplasare şi stabilirii programului de lucru al şoferilor prin luarea în considerare a unor timpi de aşteptare considerabil măriţi la trecerea frontierelor”, anunță MAE.

Citește și: Podul Prieteniei, Giurgiu – Ruse intră în reparații timp de 2 ani. Ce recomandă autoritățile române

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult