Mai multe restaurante din Poiana Braşov au fost închise în pragul Anului Nou, după ce în bucătăriile acestora au fost descoperite nereguli grave. Carne expirată, produse fără etichetă sau mucegai pe pereţi sunt doar câteva dintre problemele găsite de inspectorii de la Protecţia Consumatorului în urma unui control ce a avut loc ieri.
Inspectorii ANPC au pus sub lupă toate restaurantele, barurile şi gheretele care pregătesc mâncare pentru turişti.
Controlul a vizat unități din toate categoriile, din Poiana Brașov, de la hoteluri și până la restaurante sau chioșcuri. La toate unitățile care au avit activitatea închisă, ANPC a afișat astfel de anunțuri, prin care clienții sunt atenționați asupra opririi temporare a prestărilor de servicii.
Iar nereguli au fost cu duiumul: de la condiţii de depozitare improprii, până la mâncare expirată, mucegai sau zeci de kilograme de carne ce reprezintă un pericol pentru sănătatea clienţilor.
„Acolo unde vorbim, în principiu, de produse tipice acestei perioade, și aici mă refer la carne din porc, cu siguranță pericolul poate fi foarte mare, dacă respectivele alimente sunt depozitate neconform.”, a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC
Una dintre unitățile închise vinde sandvișuri și sucuri într-una din parcările stațiunii. Reprezentantul unității consideră decizia suspendării exagerată, câtă vreme, spune el, deficiențele constatate nu sunt grave: chedere imperfecte la geamurile chioșcului, crăpături în tavan și ciocolată caldă preparată din praf solubil, fără informarea clienților.
„Pentru o nimica toată… dacă ne găsea cu ceva expirat, dom’le, s-au expirat sau sunt condiții de mizerie sau… se făceau poze, adică ne închideau complet.”, explica Ion Frunză, comerciant
ANPC nu a făcut încă publice rezultatele complete ale controalelor din Poiana Brașov.
Alte articole: Schimbări majore pentru șoferi! Sistemul „e-SIGUR” de monitorizare a traficului a fost aprobat!