- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Singurul român care are un doctorat pe tema „porcul Mangalița”: „Slănina curăță vasele de sânge. Efectele consumului de carne și slănină de Mangalița se simt imediat”

24 Jan, 22:13 • Stefan Simion
Alin Neamțu, din Sacu, județul Caraș-Severin, este singurul fermier român cu doctorat pe tema "porcului Mangalița". Pasiunea lui pentru creșterea porcilor vine din copilărie, de la bunicul său, care era măcelarul satului. Bunicul nu mai avea porci Mangalița, dar poveștile pe care i le spunea micului Alin l-au fascinat pe acesta până într-atât încât și-a dorit cu ardoare să aibă propria fermă de porci din această specie.
Singurul român care are un doctorat pe tema „porcul Mangalița”: Slănina curăță vasele de sânge. Efectele consumului de carne și slănină de Mangalița se simt imediat

Mangalița a apărut în secolul al XIX-lea în Ungaria, prin încrucișarea porcilor locali cu rase de mistreț. Această rasă a fost predominantă în Europa Centrală și de Est până la mijlocul secolului al XX-lea, când au început să fie preferate rasele comerciale.

Beneficiile consumului de carne de Mangalița

Carnea acestui porc are nenumărate beneficii pentru sănătate, fiind o adevărată binecuvântare pentru inimă și vasele de sânge. Și asta întrucât este bogată în grăsimi nesaturate, este o sursă importantă de Omega 3 și Omega 6, esențiale pentru sănătatea celulelor și pentru îmbunătățirea capacității cognitive.

Este cunoscut faptul că acest tip de grăsimi contribuie la reducerea riscului bolilor de inimă, previn diabetul de tip II și boala Alzheimer. Totodată, carnea acestei specii de porcine este bogată în acizi grași nesaturați.

„Cantitatea de Omega 3 pe care această rasă o dezvoltă în grăsime este foarte mare. Este o carne ușor digerabilă. Avem și o lucrare științifică publicată la nivel internațional pe această temă. Am analizat trei mostre: somnul de Dunăre, Mangalița și somonul. Somnul de Dunăre este campion la cantitatea de Omega 3, Mangalița este aproape de acesta, iar somonul, deși foarte recomandat pentru Omega 3, are doar jumătate din cantitatea prezentă la această rasă de porc”, a declarat Alin Neamțu, pentru G4Food, președintele Comisiei de Verificare a Produselor 100% originale din cadrul Asociației Crescătorilor de Mangalița.

Citeste si Incredibil! Ce a putut găsi un român în borcanul de sos de la Profi: ”Am mâncat și apoi am văzut”

Îmbunătățiri semnificative ale valorilor analizelor de sânge după consumul regulat de slănină de Mangalița

Alin Neamțu are 200 de scroafe din această specie în localitatea Sacu și o carmangerie la Recaș. El consumă zilnic produse provenite de la această specie de porc, iar pentru a verifica efectele asupra sănătății, și-a făcut analizele. A observat îmbunătățiri semnificative ale valorilor analizelor, iar acest lucru i-a fost confirmat și de mulți dintre clienții lui.

Mangalița

Slănina de Mangalița este nelipsită de la micul dejun. Mi-am făcut analizele: toate valorile sunt în limite normale – colesterol, trigliceride. Slănina curăță vasele de sânge foarte bine. M-am verificat și la cardiolog, totul este perfect. Am clienți care susțin același lucru. Unii dintre ei aveau probleme de sănătate și, după ce au început să consume slănină și untură de Mangalița, au observat îmbunătățiri semnificative. Efectele consumului de carne și slănină de Mangalița se simt imediat”, dă asigurări Alin Neamțu.

Citeste si Rasa de porc pe cale de dispariție în România. Carnea lui este o delicatesă. Statul ar putea ajuta financiar fermierii pentru a putea crește porcii

Doctorat cu tema porcului Mangalița

Alin Neamțu este singurul fermier de la noi din țară doctor în porcul Mangalița.

Pasiunea mea pentru creșterea porcilor vine din copilărie, de la bunicul meu, care era măcelarul satului. Deși nu mai avea porci Mangalița când eram copil, îmi povestea despre ei, fiind crescuți în turmă înainte de al Doilea Război Mondial.

Porcarul satului îi ducea la păscut dimineața și îi aducea seara. Am dezvoltat această pasiune pentru această rasă deoarece este una aparte”, a dezvăluit fermierul pentru sursa citată.

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult