Cum ar fi să călătorești, timp de o lună, prin Europa, să explorezi locuri noi prin intermediul unui sprijin finanțat de Portalul European pentru Tineret? Visul ți se îndeplinește dacă știi unde să aplici. Portalul European pentru Tineret este cel care oferă această posibilitate tinerilor de a explora noi culturi, noi orașe, noi tradoții, de a se regăsi pe sine.
Citește mai multe despre: Student Invest 2023-2024. Modul prin care tinerii români pot primi bani pentru educație, sănătate și cultură. Documentele necesare
Condițiile de înscriere nu sunt grele, este un proces foarte simplu. Ceui care doresc să intre în această călătorie trebuie să intre pe Portalu European pentru Tineret și să completeze un chestionar care conține 5 întrebări, însă este și o întrebare de departajare pentru scoruri egale. Perioada de înregistrare se încheie pe data de 18 octombrie, ora 12:00 (ora 10:00 GMT).
Cei care beneficiază de această oportunitate sunt cei născuți între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2005 și vor avea la dispoziție 30 de zile în care să călătorească și să cunoască locuri noi care să îi scoată din zona lor de confort. Este o oportunitate minunată, deschisă către toți candidații din Uniunea Europeană și din țările terțe care sunt asociate programului Erasmus+, precum precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.
După cum am mneționat în rândurile de mai sus, tinerii vor avea deschidere către noi culturi, noi obiceiuri, tradiții, muzică, arhitectură, iar lista poate continua. În anul 2022 în cadrul Anulu European al Tineretului au fost elaborate două programe, „Tineretul escoperă cultura datorită DiscoverEU” și „Itinerarul cultural DiscoverEU”. A doua inițiativă este cea care combină domeniile de cultură cu destinația în sine, conform Agerpres, după cum comunică Antena3.
Acești tineri au parte de reduceri și de alte oportunități de a vizita orașele dorite. Ei vor putea face opriri în orașele care dispun de eticheta Access City Award, aceste orașe devenind accesibile pentru mulți dintre oameni, indiferent de vârstă, mobiliate sau abilități. În plus, vor avea acces la un card de reduceri cu peste 40.000 de oportunități de reducere.
Erasmus+ este un program foarte dezvoltat, întrucât foarte mulți tineri au beneficiat de acesta. Erasmus+ oferă întâlniri înainte de plecare pentru a-i putea pregăti înainte de plecare. De asemenea, sunt organizate diverse evenimente de către DiscoverEu care oferă un program cultural ce este cuprins între una și trei zile. Au, la momentul actual, peste 100 de întâșlniri de genul acesta.
În anul 2022 a fost lansat programul Acțiunea pentru Incluziune de către Erasmus+ tocmai pentru persoanele care au probleme de incluziune socială sau probleme de sănătate pentru a putea permite și lucul cu tinerii care dispun de mai puține oportunități. De asemenea, sunt incluse și grupurile informale de tineri, să solicite și granturi. Totodată, cei care fac prte din Acțiunea pentu Incluziune vor putea călători cu un însoțitor. În anul 2023 vor fi două runde de înscriere pentru această categoriek, acordându-se 108 proiecte, conform sursei citate.
Citeșe mai multe despre: Schimbări importante în UE legate de calitatea călătoriilor! Toţi pasageri trebuie să ştie despre noile măsuri, se aplică din 7 iunie