- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Porumbul dulce a apărut deja pe tarabele piețelor din România. La ce preț se vinde în Piața Obor din București 

29 May, 21:22 • Fundeanu Madalina
A apărut primul porumb dulce din acest an. Iată la ce preț se vinde în Piața Obor din București!
Porumbul dulce a apărut deja pe tarabele piețelor din România. La ce preț se vinde în Piața Obor din București 

Porumbul dulce, care este numai bun pentru fiert, a apărut deja pe tarabele comercianților din Piața Obor din București. Iată la ce preț se vinde acesta în prezent, conform Antena 3 CNN.

A apărut primul porumb dulce din acest an. Cu cât se vinde în Piața Obor din București

Comercianții din Piața Obor au tarabele pline de porumb dulce, numit „zaharat” sau „de lapte”, care este perfect pentru fiert. Este vândut la prețul de 6 lei/bucată în București, la momentul actual.

Porumbul zaharat se plantează și se culege mult mai devreme decât cel obișnuit și are boabe foarte dulci, de culoare galben-aurie. Acesta este folosit, în industria alimentară, cel mai des pentru conserve.

Este renumit mai ales pentru gustul său, boabele fiind moi și suculente. De asemenea, avantajul este că acest soi se fierbe foarte repede.

Acesta se culege după 60-90 de zile de la momentul plantării, în momentul în care boabele sunt în starea de „lapte”, fiind dulci și zemoase.

Potrivit specialiștilor, porumbul dulce este extrem de benefic pentru sănătate. Acesta poate fi consumat fiert sau adăugat într-o mulțime de preparate.

Ai mai putea fi interesat și de: 9 din 10 români își cumpără haine sau încălțăminte cel puțin o dată pe lună. Cât sunt dispuși să scoată din buzunar pentru un articol din categoria fashion

preț porumb dulce, sursa: Antena 3 CNN
preț porumb dulce, sursa: Antena 3 CNN

România, pe primul loc în UE la suprafaţa cultivată cu floarea soarelui şi porumb boabe

România se află pe primul loc în UE la suprafaţa cultivată cu floarea soarelui şi porumb boabe. Suprafaţa cultivată cu floarea soarelui a fost în anul 2023 de 1,089 milioane hectare, iar cea de porumb boabe cu 2,37 milioane hectare. Producţia de floarea soarelui s-a ridicat la 2,1 milioane tone, iar cea de-a doua a fost de 8,52 milioane tone.

„Suprafaţa cultivată şi producţia agricolă vegetală au crescut în anul 2023, comparativ cu anul precedent, la cereale pentru boabe, leguminoase pentru boabe, plante uleioase, legume şi au scăzut la cartofi.

La nivelul Uniunii Europene, România s-a situat pe primul loc la suprafaţa cultivată cu floarea soarelui şi porumb boabe, iar la producţia realizată pe locul doi, respectiv locul trei”, arată datele INS.

Anul trecut, s-a înregistrat o creştere a suprafeţelor şi a randamentelor (producţia medie la hectar) la principalele culturi.

Vezi mai multe știri: Oferte de nerefuzat la Profi în perioada 29 mai – 11 iunie! Metoda simplă prin care poți primi înghețată gratuită