- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Porumbul fiert, aliment de lux pe litoralul românesc! Cât costă o singură porție în 2024

19 Jun, 20:24 • Bumbeneci Diana
Cât costă porumbul fiert în stațiunile de la malul Mării Negre. Prețurile sunt de-a dreptul ieșite din comun în 2024.
Porumbul fiert, aliment de lux pe litoralul românesc! Cât costă o singură porție în 2024

Încă din luna mai, românii s-au putut bucura de deschiderea sezonului estival, însă prețurile pentru renumitul porumb fiert, pentru hamsii, bere sau înghețată au ajuns la pragul îngrijorătoare în 2024. Se cer tot mai mulți bani pentru micile bucurii culinare de pe plajă.

Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe plajele din România

Litoralul românesc a avut anii precedenți prețuri destul de mari, iar românii au preferat să plece în afară. Dacă anul acesta s-au confirmat deja rezervări în număr foarte mare, comercianții profită și urcă rapid prețurile.

Porumbul fiert, vedeta acestui sezon, nu lipsește niciodată de pe plajă oriunde ai merge atât pe litoralul românesc cât și în alte țări. Un știulete normal costă în piață în jur de 3-5 lei, dar pe plajă ajunge să coste și de 5 ori mai mult.

Ei bine, cine dorește porumb fiert are și de unde alege. Este cel clasic, mai dulce, dar și unul cu boabele lăptoase. Cu toate acestea, cel mai scump este porumbul fiert din Turcia. Un astfel de soi ajunge la 15 lei bucata.

Ai putea citi: În ciuda prețurilor tot mai mari, românii „se bat” pe cazările pe litoralul românesc. Cât trebuie să plătești pentru o singură noapte la Marea Neagră

porumb fiert
porumb fiert

Deși se știe clar că țara noastră nu duce lipsă de porumb, producția fiind una bogată, cele mai vândute soiuri sunt cele din străinătate, deoarece sunt aduse la prețuri de nimic și vândute la suprapreț.

Nici sejururile nu mai sunt ce au fost

Cei mai mulți dintre români aleg litoralul românesc în perioada iulie – august, având o durată medie a sejurului de 4-5 nopți. Valoarea medie a pachetului turistic este de 2.400 de lei. Prețurile diferă foarte mult în funcție de locație și de pachetele alese de fiecare familie în parte.

Mai exact, un pachet all inclusive pentru doi adulţi şi un copil la un hotel de 3 stele din Mamaia costă de la 380 lei/noapte cel mai ieftin, în timp ce în Eforie Nord, o noapte de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele pentru doi adulţi şi un copil costă de la 354 lei și aici fiind raportată o creștere de preț comparativ cu 2022 și 2023.

În această perioadă, procesăm aproximativ 3.500 de solicitări de rezervare pe zi, atât telefonic, cât şi online.

În medie, în ultimele zile s-au făcut aproape trei rezervări pe minut, dar au existat şi momente de vârf în care s-a înregistrat o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde.

Debutul verii cu temperaturi foarte ridicate, dar mai ales ofertele speciale pe care le avem în această perioadă – reduceri, condiţii avantajoase de plată, beneficii pentru familiile cu copii cum ar fi faptul că pentru fiecare rezervare primesc o intrare gratuită la un parc tematic de aventură din sudul litoralului – îi determină pe mulţi români să se orienteze spre Marea Neagră pentru vacanţa din această vară”, a transmis Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Citește și: Schimbare completă pentru românii care au credite Prima Casă/Noua Casă. Ministerul Finanțelor dă vestea cea mare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult