Distribuirea voucherelor de energie din prima tranșă se va încheia săptămâna viitoare, așa cum anunță Poșta Română. Cu toate acestea, sunt mulți români care nu au primit încă ajutorul pentru achitarea facturilor, spune avocatnet.ro. Cardurile au început să fie împărțite începând cu data de 1 februarie a acestui an. Responsabilii au menționat ce se va întâmpla cu românii care nu au primit încă banii de la stat.
Așa cum s-a anunțat în data de 1 februarie, Poșta Română „a dat startul (…) distribuirii cardurilor de energie pe care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) le oferă românilor vulnerabili ca sprijin pentru plata facturilor la energie. Cardurile vor fi împărțite etapizat, în toate județele țării, până la finalul lunii februarie”.
Cu toate acestea, există mulți români care nu au intrat în posesia ajutorului financiar pentru facturile de energie electrică. Reprezentanții anunță că persoanele care se regăsesc în această situație vor primi voucherele de energie până marțea viitoare, mai exact, până în ultima zi a lunii februarie.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Vouchere energie 2023. Aproape 10.000 de români și-au plătit facturile la scurt timp după alimentarea cardurilor
„Sunt aproape 4 milioane de beneficiari care vor intra în posesia acestor carduri până la finalul lunii februarie, însă distribuirea se va face treptat. Până la data de 20 februarie, când vom avea posibilitatea de a plăti ajutorul de încălzire, cât mai mulți români urmează să intre deja în posesia cardurilor.
Îi îndemn pe toți beneficiarii să aibă răbdare și încredere că vor primi aceste carduri în intervalul de timp anunțat, după cum sunt identificați pe liste, fiecare, conform graficului de distribuire”, declară ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.
Chiar dacă nu au fost distribuite toate ajutoarele pentru plata facturilor de energie, românii care le-au primit le pot folosi. Voucherele de energie ajung la suma de 1.400 lei și se acordă în două tranșe, fiecare valorând 700 lei. Banii se pot folosi pentru a acoperi prețul la energie, indiferent de natura acesteia, respectiv gaze, lemne pentru foc, butelie, păcură, peleți, energie electrică, energie termică centralizată, printre multe altele.
Vezi și: Vouchere energie 2023. Marcel Boloş anunţă un nou plafon pentru decontarea facturilor