- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poşta Română devine partener ANAF în colectarea datoriilor. Sunt vizaţi aproape un milion de români

18 Oct, 09:58 • Cornel Ghimeșan
Poşta Română a devenit unul dintre principalii parteneri ai ANAF în colectarea datoriilor restante. Deşi în mod tradițional poştaşii aduceau scrisori de la rude, pensii sau facturi, de acum încolo misiunea lor este mult mai complexă: să informeze românii despre datoriile acumulate la stat și să le prezinte opţiunea amnistiei fiscale.
Poşta Română devine partener ANAF în colectarea datoriilor. Sunt vizaţi aproape un milion de români

Poşa Română va notifica aproximativ un milion de români despre obligațiile lor fiscale restante și oportunitatea de a beneficia de programul de amnistie fiscală. Compania va distribui zilnic circa 100.000 de scrisori care conțin detalii despre datoriile acumulate, termenul de plată și reducerile aplicabile, scrie Playtech.

Poșta Română, colaborare cu ANAF

Astfel, românii care aşteptau cu nerăbdare vizita poștașului, vor avea parte acum de emoții contradictorii, mai ales cei care au datorii la stat. Scrisorile de la ANAF conțin informații despre datorii și soluțiile oferite prin amnistia fiscală, iar explicaşiile se referă la detalierea sumei restante și un formular prin care contribuabilii pot solicita aplicarea măsurii de amnistie. Dacă destinatarii nu sunt găsiți acasă, plicurile vor putea fi ridicate de la oficiile poștale.

Citeşte şi: Sechestru pe bunurile pensionarilor. Totul pleacă de la plata facturilor

Valentin Ștefan, şeful Poștei Române, a anunțat că toate scrisorile vor fi livrate până la sfârșitul lunii octombrie, iar termenul limită pentru achitarea datoriilor este 25 noiembrie. Măsură este menită să ofere o șansă celor cu datorii restante să scape de povara dobânzilor și penalităților, dar numai dacă își achită integral sau parțial datoria de bază.

Programul de amnistie fiscală le oferă datornicilor șansa de a plăti o parte din restanțe, beneficiind de scutirea unor penalități și dobânzi. De exemplu, dacă o persoană datorează 2.257 de lei, poate plăti doar 1.128 de lei, jumătate din sumă fiind iertată. Măsură vizează aproximativ 850.000 de români cu datorii medii de 260 de lei, dar și 13.000 de persoane cu datorii mult mai mari. În plus, programul de amnistie fiscală se adresează și firmelor. Peste 300.000 de societăți comerciale din România sunt eligibile pentru acest program, iar multe dintre ele ar putea scăpa de datorii mari dacă își achită restanțele până la data de 25 noiembrie 2024.

Citeşte şi: 700 de lei pentru femeile din România. Cine poate primi banii pe card

Trebuie menţionat că termenul limită pentru achitarea restanțelor este 25 noiembrie 2024, iar după această dată, penalitățile vor fi reinstaurate, iar sumele de plată vor crește considerabil.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult