- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poșta Română are vești bune! Valentin Ștefan anunță o reformă istorică

01 Feb, 18:07 • Bumbeneci Diana
Poșta Română are noutăți pentru români! Directorul Valentin Ştefan anunță că instituția poate să treacă la o adevărată reformă.
Poșta Română are vești bune! Valentin Ștefan anunță o reformă istorică

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării dorește reformarea Poștei Române. Anunțul a fost făcut la Prima News, şeful Companiei Naționale, Valentin Ştefan.

Poșta Română trece la o reformă istorică

„(Reformarea companiei Poşta Română – n.r.) e decizia acţionarului, e vorba de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării care mi-a transmis încă de la începutul mandatului că doreşte reformarea Poştei şi creşterea veniturilor angajaţilor. Aşa că m-am pus pe treabă şi am luat de bun ce mi s-a spus. A fost un prim an mai greu, pentru că această companie era pur şi simplu încătuşată de sindicatul din Poştă, am reuşit să desfac acest lucru, deşi am avut nevoie de un an de zile, iar acuma putem să reformăm cu adevărat compania”, a declarat, luni seară, la Prima News, şeful Poştei Române.

Oficialul a oferit mai multe exemple și legate de acele măsuri care vor fi luate în cadrul procesului de reformă. Este vorba despre o serie de măsuri care implică în ansamblu și restructurarea unor posturi sau schimbarea din funcții a unor oameni din conducerea companiei.

„În primul rând trebuie să o debirocratizăm, adică să reducem acele activităţi din cadrul administraţiei centrale care erau făcute doar ca să aibă loc de muncă unii angajaţi. În al doilea rând, cred că este timpul să aducem un alt profil al managerului de top din cadrul companiei, existau foarte multe poziţii cu persoane pe post de 10-20 de ani.

Eu cred că este de bun simţ ca atunci când nu mai ai soluţii, nu mai ai idei şi compania pe care o conduci nu merge într-o direcţie bună să laşi locul altcuiva care are poate mai mult entuziasm, are idei noi şi încearcă altceva. În al treilea rând, trebuie să modernizăm compania, adică să aducem tot ce înseamnă tehnologie şi să facem această digitalizare, i-am putea spune, de la fluxurile interne şi partea administrativă până la lucrurile care se văd în oficiile poştale”, a spus directorul Poştei Române.

Cât despre reducerea personalului, Valentin Ştefan a mai transmis că, dacă acum puțin timp, acei români ale căror posturi erau restructurate primeau 30 de salarii compensatorii, acum suma maximă pe care un angajat o poate primi este de 50.000 de lei. Mai mult, acești bani se primesc doar dacă angajatul are minim douăzeci de ani vechime.

Ai mai putea citi: Alertă de călătorie în Bulgaria! MAE a emis COD ROȘU

Poșta Română
Poșta Română

„Un director dacă ar fi plecat din companie ar fi primit o sută de mii de euro cu 30 de salarii compensatorii. (…) ”, a arătat şeful Poştei.

Acesta a mai explicat că prin intermediul Contractului Colectiv de Muncă au fost schimbate nu doar astfel de prevederi, ci şi denumirile mai multor posturi. În acest sens, factorul poştal poartă numele de curier poştal, iar dirigintele de oficiu poştal este denumit în prezent ”manager de unitate poştală”.

Acum doi ani, în lunile de vară 2021, Compania Poşta Română avea 25.000 de salariaţi. Ei bine, lucrurile s-au schimbat, iar acum, numărul acestora s-a redus cu aproximativ 2.000, „pe cale naturală”.

„Prin restructurare miza nu este să reducem numărul de angajaţi, miza este să folosim resursa umană într-un mod cât mai eficient. Cu alte cuvinte, toţi cei care vor pleca din administraţia centrală li se vor oferi locuri de muncă în operaţional: în oficii poştale în centrele de tranzit, acolo unde chiar e nevoie de personal şi nu în birourile companiei”, a explicat Ştefan.

Conform mai multor informații, venitul lunar al unui poştaş este de 2.500 de lei. Acest venit este compus din salariul minim pe economie şi bonuri de masă.

Citește și: Atenționare de călătorie pentru toți românii! MAE a emis alerta

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...