Poșta Română introduce plata cu cardul la poștaș. Proiectul este derulat împreună cu CEC Bank și Visa și constă în implementarea aplicației Soft POS/Tap to Phone Visa pe 7.000 de terminale mobile smart tip PDA (Personal Digital Assistant) cu care sunt dotați angajații poștali din toată România. De asemenea, poștașii vor fi dotați și cu imprimante mobile pentru a putea da bon fiscal. În acest fel, românii vor putea face mai ușor plăți, chiar și în zonele rurale mai puțin dezvoltate.
”Prin parteneriatul încheiat cu Visa și CEC Bank, românii își vor putea plăti facturile venite prin poștaș direct la acesta. Cu ajutorul celor 7000 de pda-uri achiziționate de către Poșta Română reușim să ajungem mai aproape de nevoile clienților noștri, transformând în mod real poștașul într-un ambasador al digitalizării. Facilitatea de a plăti utilitățile, diverse taxe și alte sume cu cardul direct la poștaș îi scutește pe clienți de un drum la oficiul poștal și va simplifica foarte mult relația cu Poșta, chiar și în zonele mai puțin dezvoltate. În același timp, este un nou pas pe care îl facem spre digitalizarea completă a României și incluziunea financiară a locuitorilor și din cele mai îndepărtate și izolate regiuni”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale „Poșta Română”, potrivit profit.ro.
Citește și Poșta Română își închide toate oficiile! Decizia radicală a șocat românii
Această inițiativă reprezintă un pas important în procesul de digitalizare al României, mai ales în orașele mici din țară sau în zonele rurale mai puțin dezvoltate. Astfel, începând cu data de 12.12.2024, toți românii, indiferent de localitatea în care se află, își vor putea plăti facturile chiar la poștașul care le și aduce.
Plata direct la poștaș este mai comodă și mai rapidă. Îi scutește pe români de pierderea timpului pe la cozile de la ghișeuri sau bancomate.
Poșta Română este operatorul național din domeniul serviciilor poștale și se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (93,52% din pachetul de acțiuni) și Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de acțiuni).