- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poșta Română, răspuns oficial după ce sute de angajați au protestat astăzi în fața valului de concedieri. „Majoritatea salariaților susține modernizarea companiei”

21 Aug, 16:51 • Lupu Alexandra
Poșta Română, reacție după protestul angajaților. Iată ce transmite compania.
Poșta Română, răspuns oficial după ce sute de angajați au protestat astăzi în fața valului de concedieri. „Majoritatea salariaților susține modernizarea companiei”

Poșta Română reacționează după ce sute de angajați au protestat în fața sediului central al companiei, acuzând procesul de disponibilizare colectivă, informează stiripesurse.ro. Instituția a transmis că reorganizarea nu este un proiect nou, iar modificările vor afecta doar salariații din Administrația Centrală.

Poșta Română, răspuns oficial după protestul angajaților

Angajații au protestat astăzi în faţa sediului central al Poştei Române, motivele fiind situaţia economică precară în care se află Compania Naţională Poşta Română şi procesul de disponibilizare colectivă. În replică, conducerea instituției a transmis că reorganizarea nu este o noutate.

Citește și despre: Vești proaste pentru angajați! Statul român, mai avantajat decât salariații, în cazul majorării salariului minim brut pe economie, în această toamnă

Proiectul a fost demarat încă din anul 2021, ca parte a procesului de modernizare a companiei. Reprezentanții au menționat că majoritatea salariaților susține modernizarea. Drept dovadă, dintre cei 200 de membri anunțați să participe la manifestarea de astăzi, s-au prezentat doar aproximativ 40.

„Majoritatea salariaţilor susţine modernizarea Companiei şi a fost alături de actuala echipă de management încă de la începutul acestui proces. Ca dovadă, din cei 200 de membri anunţaţi să participe la manifestarea din data de 21 august 2023, au participat aproximativ 40.

În ultimii ani, numărul de membri de sindicat a scăzut semnificativ, iar procedura de concediere colectivă ce se finalizează în scurt timp va permite Companiei să realizeze obiectivele ce ni le-am propus, inclusiv marile proiecte de investiţii precum modernizarea oficiilor, a Hub-ului logistic, achiziţionarea cutiilor poştale digitale, software-ului ERP şi multe altele.

Concedierile colective afectează un număr de aproximativ 100 de salariaţi din Administraţia Centrală şi nu vizează personalul din structurile operaţionale”, afirmă conducerea Poştei Române.

Poșta Română
Poșta Română

De asemenea, Poșta Română transmite că angajații care au primit notificare de preaviz sunt exclusiv cei ale căror posturi nu se mai justifică în procesul de modernizare planificat și gândit de instituția în cauză.

„Printre aceştia se regăsesc şi aşa numitele “pile” politice ori situaţiile de conflict de interese generate de membri de sindicat care ocupă totodată funcţii de conducere în Companie”, argumentează reprezentanţii Poştei.

Reprezentanții menționează că managementul companiei a solicitat Sindicatului reprezentativ încă din luna aprilie să prezinte măsuri pentru limitarea numărului de concedieri. Se pare că sindicatul a refuzat transmiterea vreunei măsuri în acest sens.

„În urma măsurilor aplicate de către conducerea Poştei Române, numărul de salariaţi afectaţi de concediere a scăzut de la 501, la aproximativ 100. Dintre aceştia fac parte şi toţi salariaţii care ocupă posturi de consilier director general.

Pentru cei aproximativ 100 de angajaţi care au primit preaviz, managementul a pus la dispoziţie peste 180 de posturi disponibile în reţeaua poştală, din care aceştia pot alege. Oferta cuprinde posturi precum factor poştal, curier poştal, manager unitate poştală, analist date, economist şi altele”, precizează conducerea Poştei Române.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Vouchere de vacanță 2023. Cine sunt românii care primesc mai mulți bani și ce angajați rămân fără tichetele de vacanță

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...