Postul Paștelui este considerat cel mai aspru. Iată cât costă alimentele de post în 2024 și câți bani trebuie să cheltuiască românii pentru aceste produse.
În perioada postului, credincioșii nu au voie să consume alimente de origine animală. Potrivit bisericii ortodoxe, în cele 40 de zile nu se consumă ouă, lactate sau carne. Astfel, meniul celor care aleg să țină post constă în fructe, legume, fasole, năut, linte sau soia, potrivit crestinortodox.ro.
În această perioadă se poate mânca pește doar pe 25 martie, de Buna Vestire și pe 28 aprilie, de Florii.
Regulile alimentare sunt destul de drastice, dar poți căuta tot felul de rețete pentru a găti o mâncare gustoasă și fără carne. Proteinle pot fi găsite în alimente precum soia, avocado, spanac, mazăre, cartofi, năut, fasole și linte.
Citește și: Ciocolata se scumpește, dar cererea se menține. Cât de mult mai pot crește prețurile la cacao
Iată ce prețuri au câteva dintre principalele alimente de post în 2024:
Când începe Postul Paștelui
Sărbătoarea Învierii Domnului este precedată de o perioadă de post. Pe data de 10 martie 2024 a avut loc Lăsatul secului de carne, pe 17 martie, pică Lăsatul Secului pentru Postul Mare, ceea ce înseamnă că va fi ultima zi în care credincioșii pot consuma lactate și ouă.
Postul începe la data de 18 martie și se termină pe 4 mai. În această perioadă, creștinii ortodocși nu trebuie să mănânce produse de origine animală.
Totodată, pe lângă renunțarea la anumite alimente, este importantă și partea spirituală. Această perioadă este o ocazie pentru a consolida legătura cu Dumenzeu.
În Postul Paștelui, e bine să ne rugăm mai mult, să mergem la biserică și să ne mărturisim păcatele. Oamenii care țin post trebuie să fie mai buni, mai iertători și mai milostivi.
Se spune că Postul Paștelui este cel mai aspru, deoarece sunt multe restricții și doar două zile cu dezlegare la pește. Iată ce alimente poți consuma, pentru o dietă, care să nu-ți afecteze sănătatea: