Ziua pentru Simona și Adrian Moloce începe la 5 şi jumătate dimineaţa şi se termină cu o oră înainte de miezul nopţii. „Suntem cam pe toată suprafaţa Moldovei. Piatra Neamţ, Suceava, Botoşani, Bacău”, spune Adrian Moloce, cultivator de căpşuni, citat de observatornews.ro.
Simona și Adrian Moloce s-au perfecționat la locul de muncă. Timp de aproape 4 ani au muncit în Germania la cules de căpșuni. Cu banii strânși în Germania s-au întors în România și au investit într-o plantație de căpșuni. Au pornit cu câteva arii, iar acum au ajuns la 10 hectare.
Citește și: Povestea lui Adrian, un tânăr antreprenor care are o afacere de succes. Totul a început cu un cireș amar
„Noi de acolo am învăţat cum se plantează, cum se culege, cum se foloseşte un ambalaj, cum se paletează. Am avut diferite impedimente, dar nu de netrecut”, povesteşteSimona Moloce, cultivator de căpşuni.
Pe plantaţia din Suceava cresc 8 soiuri diferite de căpşuni, atât de primăvară cât și de toamnă. Fructele lor ajung de pe câmp, direct în caserolă, după care sunt livrate în cel mai scurt timp către magazinele partenere.
„Le ambalăm, le etichetăm şi pleacă spre hypermarket. Fructele ajung de aici, de pe câmp, direct în caserolă, după care sunt livrate în cel mai scurt timp către magazinele partenere”.
”Soiul pe care îl culegem acum se numeşte Honeoye, este un soi mai vechi, este timpuriu, un gust un pic acrişor, dar foarte moale, gustos”, explică soţii Moloce.
Anul trecut, plantaţia familiei Moloce a avut o producție totală de aproximativ 100 de tone.