- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Povestea lui Radu Bălan, inginer constructor care are propria afacere și peste 700 de angajați

05 Sep, 11:50 • Amarie Giorgiana
Radu Bălan, în vârstă de 36 de ani, este inginer constructor, specializat în inginerie structurală. El are peste 13 ani de experiență practică în domeniu și coordonează șantiere de anvergură atât din România, cât și din Germania.
Povestea lui Radu Bălan, inginer constructor care are propria afacere și peste 700 de angajați

Radu Bălan este numele unuia dintre cei mai de succes ingineri constructori din România. În vârstă de 36 de ani, el are propria afacere, cu venituri de zeci de milioane de euro și peste 700 de angajați. Radu se află în top 100 tineri manageri, având peste 13 ani de experiență practică în domeniu, notează Business Magazin.

Povestea lui Radu Bălan, inginer constructor de succes peste hotare

Radu este inginer constructor, specializat în inginerie structurală și coordonează șantiere mari atât din România, cât și din Germania. În anul 2018, el a reușit să pună bazele RCBB Gruppe, alături de Codrin Botezat.

Radu susține că „educaţia este cea care provoacă schimbări, dar dezvoltarea propriu-zisă se face prin practică. Cursurile şi cărţile m-au făcut să conştientizez că omul de lângă mine, fie el client sau coleg, este mai important decât mine. M-au învăţat că leadershipul reprezintă de fapt crearea de legături între oameni pentru atingerea unui scop comun”.

Mai mult, acesta afirmă că munca în echipă este extrem de importantă în acest domeniu, criticând anumite trăsături care le sunt insuflate copiilor încă din clasele mici în școlile din România. „La spectrul opus, nu suport egoismul care e plantat în noi încă din şcoală – nu şopti, nu ajuta, nu empatiza. De fapt, în viaţă afli că trebuie să lucrezi la comun, în echipă, nu fiecare pe cont propriu.”, spune Radu Bălan.

Citește și: Cum a reușit Mădălina Dorobanțu sa facă un succes răsunător din celebrul club Gaia. „Acest business s-a născut mort. A fost cea mai puternică lecție pe care am primit-o”

Totodată, pentru a ajunge la succes, Radu susține că este nevoie de pasiune și de determinare. Atunci când faci cu adevărat ceea ce iubești, este imposibil să nu reușești. Inginerul crede că o meserie perfectă este aceea în care te simți ca într-o vacanță și o vezi ca pe cel mai frumos lucru din viața ta. De asemenea, el spune că echilibrul este extrem de important când vine vorba de muncă.

„Simt că ceea ce fac este un hobby pentru mine, călătoriile de afaceri sunt ca nişte vacanţe. Dacă îmi permiteţi o glumă, sunt tot timpul în vacanţă, ca să am echilibru ar trebui să îmi găsesc ceva de muncă. Când îţi place ce faci, nu oboseşti, psihicul tău este fresh.”, a declarat el.

Citește și: Cum a ajuns Georgiana Ghiciuc să creeze un business de succes, de la 0. A renunțat la jobul sigur din Germania pentru a-și încerca norocul în România