Restaurantul The Artist din București, care a fost fondat de Paul și Mihaela Oppenkamp în urmă cu 11 ani, a primit, în anul 2023, pentru a treia oară consecutiv titlul de „Best Restaurant in Romania” la World Culinary Awards. Cei doi au decis să își valorifice experiența și cunoștințele acumulate în domeniu vreme de 12 ani, însă aceștia nu au primit încurajări la vremea respectivă. Aventura lor antreprenorială nu a fost lipsită de obstacole, însă, la momentul actual, oaspeții care le treg pragul și premiile obținute sunt dovada că decizia lor de a deschide un restaurant a fost cea mai bună.
„Pentru noi este a treia oară când primim această distincţie şi ne bucurăm chiar mai mult decât atunci când am primit-o prima dată. În gastronomie, este mai simplu să obţii primul titlu sau prima stea Michelin decât să reconfirmi, an de an. Aşteptările clienţilor cresc atunci când se află într-un restaurant titrat – trebuie să faci faţă, literalmente, celor mai rafinate gusturi.
Aşa încât, trei titluri consecutive Best Restaurant in Romania la World Culinary Awards sunt extraordinar de importante pentru noi”, a declarat Chef Paul Oppenkamp, conform celor comunicate de businessmagazin.ro.
Ai putea fi interesat și de: Bacşişul a intrat în cultura românilor. Amenzi de 2.000-4.000 lei pentru restaurantele care nu trec bacşişul pe bon
Paul Oppenkamp a declarat că ultimii cinci ani de dinaintea deschiderii restaurantului au fost cei mai dificili pentru el și soția sa, dar și cei mai provocatori, întrucât acești ani au reprezentat formarea lor ca antreprenori.
„Am lucrat pentru unii dintre cei mai de succes antreprenori ai lumii, cu care am şi avem legături strânse până astăzi. Inspiraţi de poveştile lor, am îndrăznit să facem şi noi pasul în această direcţie. Incă ţinem legătura cu ei şi ne bucurăm împreună de realizarile obţinute de noi în România, din 2012 şi până acum.”, a comunicat acesta, conform sursei citate.
Investiția inițială a antreprenorilor pentru acest restaurant a fost de circa 140.000 de euro.
„Aveam un spaţiu în Centrul Vechi, nu foarte mare, dar uşor accesibil. Pentru noi, a fost încă de la început foarte important să atragem oaspeţii potriviţi, iar promovarea a fost aproape exclusiv word of mouth. Informaţia a ajuns acolo unde trebuia să ajungă, dar asta, bineînţeles, a durat. Am crescut încet, dar sănătos.”, a mai adăugat Paul Oppenkamp, potrivit sursei citate.
Ceea ce a afectat negativ stabilitatea financiară a fost legată de factorii externi și chiar și pe cea emoțională. Primul factor care a influențat în mod negativ a fost impactul asupra industriei de profil are a fost generat de tragicul incident de la Colectiv.
„Totul a început cu sirenele infernale ale pompierilor şi ambulanţelor care treceau pe lângă noi şi care s-au auzit atunci până în zori. Am ştiut că o tragedie zguduie oraşul.”, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.
Impactul acestui incident s-a făcut simțit asupra activității lor până la sfârșitul anului respectiv, când guvernul a decis încetarea activităților economice care se desfășurau în clădiri cu risc seismic. În primă instanță, aceștia erau în necunoștință de cauză de faptul că se aflau într-o astfel de clădire. Pe clădirea respectivă nu exista nicio bulină roșie care să afirme un astfel de lucru, iar adresa respectivă nu figura nici pe lista primăriei.
„Am aflat ulterior că acea clădire era, de fapt, înregistrată cu o altă adresă.”, a concluzionat Chef Paul Oppenkamp, conform celei citate.
Ai putea fi interesat și de: Consumaţia din partea casei şi, în plus, un butoi de bere de 30 de litri, gratis. Este oferta incredibilă a unui restaurant din Cluj pentru clienţii care nu primesc bon fiscal la achitarea notei