- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Povestea restaurantului care domină piața din România! Cum au reușit doi antreprenori să îl aducă la acest nivel!

31 Dec, 12:56 • Oprea Alina
The Artist, restaurantul din București care a primit, pentru a treia oară consecutiv, premiul pentru „Best Restaurant in Romania”, a fost fondat de către Paul și Mihaela Oppenkamp. Totodată, acesta este deschis încă din anul 2012 și au pornit cu o investiție de 140.000 de euro!
Povestea restaurantului care domină piața din România! Cum au reușit doi antreprenori să îl aducă la acest nivel!

Restaurantul The Artist din București, care a fost fondat de Paul și Mihaela Oppenkamp în urmă cu 11 ani, a primit, în anul 2023, pentru a treia oară consecutiv titlul de „Best Restaurant in Romania” la World Culinary Awards. Cei doi au decis să își valorifice experiența și cunoștințele acumulate în domeniu vreme de 12 ani, însă aceștia nu au primit încurajări la vremea respectivă. Aventura lor antreprenorială nu a fost lipsită de obstacole, însă, la momentul actual, oaspeții care le treg pragul și premiile obținute sunt dovada că decizia lor de a deschide un restaurant a fost cea mai bună.

„Pentru noi este a treia oară când primim această distincţie şi ne bucurăm chiar mai mult decât atunci când am primit-o prima dată. În gastronomie, este mai simplu să obţii primul titlu sau prima stea Michelin decât să reconfirmi, an de an. Aşteptările clienţilor cresc atunci când se află într-un restaurant titrat – trebuie să faci faţă, literalmente, celor mai rafinate gusturi.

Aşa încât, trei titluri consecutive Best Restaurant in Romania la World Culinary Awards sunt extraordinar de importante pentru noi”, a declarat Chef Paul Oppenkamp, conform celor comunicate de businessmagazin.ro.

Ai putea fi interesat și de: Bacşişul a intrat în cultura românilor. Amenzi de 2.000-4.000 lei pentru restaurantele care nu trec bacşişul pe bon

Restaurantul care a fost premiat de trei ori consecutiv

Paul Oppenkamp a declarat că ultimii cinci ani de dinaintea deschiderii restaurantului au fost cei mai dificili pentru el și soția sa, dar și cei mai provocatori, întrucât acești ani au reprezentat formarea lor ca antreprenori.

Restaurantul „The Artist” București
Restaurantul „The Artist” București

„Am lucrat pentru unii dintre cei mai de succes antreprenori ai lumii, cu care am şi avem legături strânse până astăzi. Inspiraţi de poveştile lor, am îndrăznit să facem şi noi pasul în această direcţie. Incă ţinem legătura cu ei şi ne bucurăm împreună de realizarile obţinute de noi în România, din 2012 şi până acum.”, a comunicat acesta, conform sursei citate.

Investiția inițială a antreprenorilor pentru acest restaurant a fost de circa 140.000 de euro.

„Aveam un spaţiu în Centrul Vechi, nu foarte mare, dar uşor accesibil. Pentru noi, a fost încă de la început foarte important să atragem oaspeţii potriviţi, iar promovarea a fost aproape exclusiv word of mouth. Informaţia a ajuns acolo unde trebuia să ajungă, dar asta, bineînţeles, a durat. Am crescut încet, dar sănătos.”, a mai adăugat Paul Oppenkamp, potrivit sursei citate.

Ceea ce a afectat negativ stabilitatea financiară a fost legată de factorii externi și chiar și pe cea emoțională. Primul factor care a influențat în mod negativ a fost impactul asupra industriei de profil are a fost generat de tragicul incident de la Colectiv.

„Totul a început cu sirenele infernale ale pompierilor şi ambulanţelor care treceau pe lângă noi şi care s-au auzit atunci până în zori. Am ştiut că o tragedie zguduie oraşul.”, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

Impactul acestui incident s-a făcut simțit asupra activității lor până la sfârșitul anului respectiv, când guvernul a decis încetarea activităților economice care se desfășurau în clădiri cu risc seismic. În primă instanță, aceștia erau în necunoștință de cauză de faptul că se aflau într-o astfel de clădire. Pe clădirea respectivă nu exista nicio bulină roșie care să afirme un astfel de lucru, iar adresa respectivă nu figura nici pe lista primăriei.

„Am aflat ulterior că acea clădire era, de fapt, înregistrată cu o altă adresă.”, a concluzionat Chef Paul Oppenkamp, conform celei citate.

Ai putea fi interesat și de: Consumaţia din partea casei şi, în plus, un butoi de bere de 30 de litri, gratis. Este oferta incredibilă a unui restaurant din Cluj pentru clienţii care nu primesc bon fiscal la achitarea notei

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Agenția Fitch menține ratingul Bucureștiului la nivelul A. Nicușor Dan: „Această evaluare reflectă stabilitatea financiară a Capitalei și seriozitatea administrației locale”
Agenția Fitch menține ratingul Bucureștiului la nivelul A. Nicușor Dan: „Această evaluare ...
Cu cât se vinde un kilogram de pulpă de porc la Carrefour înainte de Crăciun
Cu cât se vinde un kilogram de pulpă de porc la Carrefour înainte de Crăciun
Perioada de valabilitate a mai multor produse alimentare de bază va fi extinsă cu câteva luni. Ce mențiune va fi eliminată de pe etichete
Perioada de valabilitate a mai multor produse alimentare de bază va fi extinsă cu câteva luni. Ce ...
Alertă de incendiu la Spitalul Marie Curie din București. Zeci de mașini de intervenție au ajuns la fața locului
Alertă de incendiu la Spitalul Marie Curie din București. Zeci de mașini de intervenție au ajuns ...
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Regula pe care trebuie să o respecți de Crăciun. Vecinii pot depune plângere, riști să rămâi fără bani de sărbători
Regula pe care trebuie să o respecți de Crăciun. Vecinii pot depune plângere, riști să rămâi ...
Ce cifră de afaceri are Pescobar cu Taverna Racilor. ”Am muncit de am rupt. Primul milion l-am făcut de mult, dar nu-l simți”
Ce cifră de afaceri are Pescobar cu Taverna Racilor. ”Am muncit de am rupt. Primul milion l-am făcut ...
Cum a preluat Coaliția PSD-PNL guvernarea și ce lasă în urmă? Ce moștenire lasă Guvernul Ciolacu?
Cum a preluat Coaliția PSD-PNL guvernarea și ce lasă în urmă? Ce moștenire lasă Guvernul Ciolacu?
Se deschide o nouă fabrică în România. Investiția de aproape 30 de milioane de euro va crea sute de locuri de muncă
Se deschide o nouă fabrică în România. Investiția de aproape 30 de milioane de euro va crea sute ...
Călin Georgescu: „Acest haos a fost produs de cei 9 judecători de la CCR, plus unul, respectiv Klaus Iohannis”
Călin Georgescu: „Acest haos a fost produs de cei 9 judecători de la CCR, plus unul, respectiv ...
Tragedie într-un parc de distracții! 35 de copii au murit, iar alți șase au fost duși la spital
Tragedie într-un parc de distracții! 35 de copii au murit, iar alți șase au fost duși la spital
Victor Ponta: Pe 20 ianuarie 2025 se schimbă lumea. Cine rămâne în „Vechea Lume” o să dispară odată cu aceasta!
Victor Ponta: Pe 20 ianuarie 2025 se schimbă lumea. Cine rămâne în „Vechea Lume” o să dispară ...
Gigi Becali, declarații șocante la preluarea mandatului de parlamentar: „Am cămașă verde și cuțit în mașină, sunt legionar. Arestați-mă și pe mine”
Gigi Becali, declarații șocante la preluarea mandatului de parlamentar: „Am cămașă verde și cuțit ...
Se introduce o taxă nouă, de la 1 ianuarie 2025. Categoria de români care va trebui să scoată din buzunar până la 500 de lei
Se introduce o taxă nouă, de la 1 ianuarie 2025. Categoria de români care va trebui să scoată din ...
Mariah Carey se îmbogățește în fiecare iarnă datorită piesei „All I Want For Christmas Is You”, lansată în 1994. Câți bani câștigă anual
Mariah Carey se îmbogățește în fiecare iarnă datorită piesei „All I Want For Christmas Is ...
S-a schimbat legea! Românii care plătesc cu cardul vor fi taxați în plus
S-a schimbat legea! Românii care plătesc cu cardul vor fi taxați în plus
Destinații perfecte pentru un Crăciun călduros. Sărbătorile de iarnă nu înseamnă doar zăpadă și șorici
Destinații perfecte pentru un Crăciun călduros. Sărbătorile de iarnă nu înseamnă doar zăpadă ...
S-a aflat adevărul despre carnea tocată. Este sau nu bună pentru organism? Nutriționist: „Asta este problema, de fapt”
S-a aflat adevărul despre carnea tocată. Este sau nu bună pentru organism? Nutriționist: „Asta ...