Ministerul Apărării Naționale a răspuns pozitiv solicitării prefectului județului Timiș, în ceea ce privește păstrarea spitalului de campanie poziționat pe Stadionul CFR, susține stiripesurse.ro. Mihai Ritivoiu le-a mulțumit public autorităților pentru decizia luată.
Spitalul de campanie aflat pe Stadionul CFR a fost ridicat în 2020, cu scopul de a le oferi bolnavilor de COVID-19 îngrijirile medicale de care aveau nevoie. La începutul lui 2023, autoritățile aveau de gând să închidă instituțiile de acest tip, dar cu toate acestea, prefectul județului Timiș a avut o altă solicitare. Mai exact, Mihai Ritivoiu le-a cerut reprezentanților să nu oprească activitatea cadrului medical de pe stadion, invocând tocmai faptul că Timișoara este capitala europeană a culturii, printre alte motive bine stabilite.
„Facilitatea Spitalului Militar amplasată pe Stadionul CFR din Timişoara va rămâne operaţională în următoarele luni. În contextul pandemic, la nivel naţional au fost înfiinţate în anul 2020 trei asemenea facilităţi, la Bucureşti, Constanţa şi Timişoara.
La început de 2023 se intenţiona închiderea lor, dar am solicitat Ministerului Apărării Naţionale menţinerea spitalului nostru, invocând printre altele şi faptul că Timişoara e capitală europeană a culturii. Am rămas cu facilitatea funcţională, celelalte două închizându-se. Mulţumesc Ministerului Apărării Naţionale pentru sprijin!”, anunță Mihai Ritivoiu.
În acest moment, nu există niciun pacient internat. Medicii specialiști își desfășoară activitatea la Spitalul Militar din Timișoara, însă au confirmat că, dacă va fi nevoie, se vor deplasa la cel de pe stadion. Instituția a fost ridicată în 2020, în momentul în care numărul de persoane care aveau nevoie de îngrijire medicală era tot mai ridicat în contextul pandemic, funcționând în timp cu anumite întreruperi.
„Nu avem pacienți la spitalul de campanie, acesta este în conservare. Avem, însă, disponibilitatea să îl operaționalizăm conform solicitărilor. În prezent, personalul este la Spitalul Militar, iar în caz de nevoie va fi detașat pentru a face față volumului de muncă”, declară purtătorul de cuvânt al instituției.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Spitalele din România se pot prăbuși încă de la primul cutremur! Peste jumătate din instituții se află în subordinea Ministerului Sănătății