- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premieră în România! Orașul în care oamenii pot circula acum cu primul autobuz cu hidrogen de la noi din țară. A costat sute de mii de euro!

17 May, 18:50 • Fundeanu Madalina
Clujenii pot circula acum cu primul autobuz cu hidrogen din țară. Este o premieră în țara noastră!
Premieră în România! Orașul în care oamenii pot circula acum cu primul autobuz cu hidrogen de la noi din țară. A costat sute de mii de euro!

Cetățenii dintr-un oraș mare din România pot circula acum cu primul autobuz cu hidrogen din țară. Acesta a fost supus la mai multe teste și de autoritățile locale și de specialiștii care lucrează în cadrul acestui proiect, informează Antena 3 CNN.

Clujenii pot circula acum cu primul autobuz cu hidrogen din țară

Este vorba de orașul Cluj-Napoca, unde oamenii au acum ocazia să se plimbe gratis prin oraș cu un autobuz special. Autobuzul ce folosește hidrogenul ca și combustibil este o premieră pentru România. Acest lucru a avut loc în cadrul unui program european de promovare a noii tehnologii în Europa Centrală și de Est.

Acest autobuz cu hidrogen a circulat pe mai multe linii de transport în comun din Cluj-Napoca. De asemenea, pentru siguranța călătorilor, acesta a fost testat și de autoritățile locale și de specialiștii care lucrează în cadrul acestui proiect.

Ai mai putea fi interesat și de: Anunțul făcut de Ministerul mediului după ce românii nu s-au înghesuit la Rabla Plus. Cine primește fondurile rămase

primul autobuz cu hidrogen
primul autobuz cu hidrogen

„Autobuzul este precum cele electrice pe care le ştiţi. Diferenţa este că acest autobuz generează energie. În interior are o celulă de combustibil care foloseşte hidrogenul”, a spus Erik Kuus, CEO Zerobus.

La inaugurarea acestui autobuz cu hidrogen special a participat și un oaspete aparte, mai exact ambasadorul Marii Britanii în România. În Regatul Unit această tehnologie este folosită de ani de zile.

„Unul dintre cele mai importante aspecte ale locului meu de muncă este de a consolida relaţiile comerciale dintre Regatul Unit şi România, în special în domeniul energiei, în special în domeniul energiei verzi. Mai exact în zona hidrogenului. Deja avem o strategie de lungă durată în Regatul Unit pe care o putem împărtăşi cu voi”, a declarat ambasadorul Marii Britanii în România, Giles Mattheu Portman.

Clujenii sunt foarte ambițioși în ceea ce privește folosirea acestui tip de combustibil în viitor. Un astfel de autobuz cu hidrogen nu este deloc ieftin. A costat aproximativ 550.000 de euro! Autonomia de transport este de aproximativ 350 de kilometri, dar poate fi incarcat foarte repede, în doar zece minute.

Vezi și alte știri: BVB face anunțul momentului! Data la care Transelectrica va începe plata dividendelor pe 2023