- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premieră în ziua de alegeri! Într-o localitate din România s-a stabilit un nou record: prezența la vot a fost de 200%!

10 Jun, 00:05 • Fundeanu Madalina
Prezență la vot de 200%! Situație nemaiîntâlnită în ziua de alegeri, într-un sat din România!
Premieră în ziua de alegeri! Într-o localitate din România s-a stabilit un nou record: prezența la vot a fost de 200%!

Situație fără precedent în ziua de alegeri! Într-un sat din județul Timiș s-a depășit pragul de vot de 100%. Este vorba de localitatea Dobreşti, comuna Bara din judeţul Timiş, care a avut la scrutinul electoral din această zi prezență de 200%. Cifrele au fost înregistrate după ora 14.00, în ziua de duminică, 9 iunie 2024, conform Cancan.ro.

Prezență la vot de 200%! Situație nemaiîntâlnită în ziua de alegeri, într-un sat din România!

În satul Dobreşti, comuna Bara din judeţul Timiş, la ora 14.00 s-a înregistrat o prezență la vot de 158,33%. În comuna Bara, la aceeași oră prezența la vot era de 127,15%, conform datelor publicate de presă.

Între tot acest timp, prezența la urne în localitatea din Timiș a ajuns de peste de 200%.

Potrivit surselor, se pare că pe listele permanente sunt înscrise 36 de persoane cu drept de vot, din care 21 îşi exprimaseră opţiunea electorală la primele ore ale zilei de 9 iunie.

Ai mai putea fi interesat și de: Ce mesaj le-a transmis un român politicienilor, direct pe buletinul de vot! Gestul său a devenit viral pe internet

Alegeri 2024. prezență la vot
Alegeri 2024. prezență la vot

Mai mult de atât, alte 37 de persoane au votat pe listele suplimentare, după ce au obținut viza de flotant. Satul Dobreşti este localitatea de naştere a PF Daniel, drept pentru care a atras aici din ce în ce mai mulți credincioși. În total, numărul de alegători care s-au prezentat în secțiile de votare ajuns la 77.

Prezența la vot astăzi, până la închiderea secțiilor de votare

La alegerile locale și europarlamentare din acest an, prezența la vot până la ora 22:00 a doborât un nou record. Pe data de 9 iunie a fost înregistrată cea mai mare prezență la vot din ultimii 8 ani. Potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), la alegerile electorale din 2024, până la ora 22:00 au votat 56 % dintre români.

Astfel, la final de zi, conform celei mai recente actualizări de pe site-ul AEP, prezența la vot la alegerile electorale din 2024, până la ora 22:00, este de 56 %. În total, 9.024.895 români s-au prezentat astăzi la vot pentru alegerile locale și 169.705 pentru alegerile europarlamentare.

Vezi mai multe știri despre: Experiența inedită a unui român care a mers la vot în China. „Nu o să uit niciodată. Nu aveți scuze să nu mergeți la vot azi!”