Premierul Marcel Ciolacu a declarat că își dorește ca 2026 să fie anul aderării României la OCDE. Premierul a subliniat că ţara noastră a răspuns la recomandările precedente, a făcut eforturi pentru implementarea unui plan de consolidare fiscală pe termen mediu, pentru reducerea deficitului bugetar şi pentru a reforma sistemul de pensii.
„Implementarea PNRR va contribui semnificativ la progresul către aderarea României la OCDE. Îmi doresc să atingem cu toţii această bornă istorică pentru România. În 2026, OCDE va publica un nou studiu economic pentru ţara noastră. Şi vreau ca 2026 să fie şi anul aderării noastre la organizaţie”,a declarat Marcel Ciolacu.
Acesta a precizat că guvernul are un program de guvernare axat pe modernizarea economică şi socială a ţării.
„Vrem dezvoltarea infrastructurii, creşterea productivităţii şi competitivităţii, locuri de muncă, sisteme de sănătate şi educaţie performante, precum şi promovarea energiei verzi. Şi mă bucur să constat că aceste obiective sunt corelate cu recomandările din Studiul Economic. De aceea, vom trata cu maximă seriozitate toate aceste recomandări”, a subliniat Ciolacu.
Aderarea la OCDE înseamnă stabilitate financiară și garanții că România rămâne o destinație sigură pentru investitorii străini.
”Pentru România, aderarea la OCDE este principalul proiect de țară, pe care îl tratăm cu deplină responsabilitate și angajament. Acest statut va însemna o viață mai bună pentru fiecare român, dar și investiții mai multe, vizibilitate crescută a țării noastre pe harta economică internațională și o administrație mai performantă.
Avem un program de guvernare axat pe modernizarea economică și socială a țării. Vrem dezvoltarea infrastructurii, creșterea productivității și competitivității, locuri de muncă, sisteme de sănătate și educație performante, precum și promovarea energiei verzi și mă bucur să constat că aceste obiective sunt corelate cu recomandările din studiul economic”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
Prim-ministrul a reafirmat angajamentul Guvernului față de implementarea cu seriozitate a recomandărilor din studiul economic al OCDE, cu atât mai mult cu cât acestea au o legătură foarte strânsă cu reformele asumate prin PNRR.
”Implementarea PNRR va contribui semnificativ la progresul către aderarea României la OCDE. Îmi doresc să atingem cu toții această bornă istorică pentru România. În 2026, OCDE va publica un nou studiu economic pentru țara noastră și vreau ca acesta să fie anul aderării noastre la organizație”, a subliniat șeful Executivului.
La evenimentul găzduit la Palatul Victoria au participat oficiali români, membri ai Comitetului Național pentru Aderarea României la OCDE, reprezentanți ai instituțiilor publice implicate în realizarea Studiului, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai sindicatelor.
Ai mai putea citi: Ministerul Muncii a publicat oficial normele de aplicare pentru Legea Pensiilor. Iată documentul