- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 19 iunie 2024. O nouă scumpire masivă a benzinei și motorinei. Cât vor plăti românii la pompă

19 Jun, 10:02 • Adrian Popovici
Iată care este prețul carburanților astăzi, 19 iunie 2024! Combustibilii s-au scumpit din nou.
Preț carburanți 19 iunie 2024. O nouă scumpire masivă a benzinei și motorinei. Cât vor plăti românii la pompă

Vești proaste pentru românii care merg la benzinării pentru a realimenta astăzi, 19 iunie. Petrom a anunțat o nouă serie de majorări ale prețurilor la carburanți, marcând astfel o schimbare semnificativă față de perioada recentă de ieftiniri. Această decizie vine la doar câteva zile după ce prețurile motorinei și benzinei au fost ajustate în creștere începând cu ziua de luni, 17 iunie. Pentru consumatori, această dublă creștere într-o singură săptămână reprezintă o îngrijorare majoră în contextul unor accize planificate să intre în vigoare din iulie, notează Economica.

La stațiile Petrom din București, prețurile au atins noi culmi, cu un litru de benzină standard fluctuând între 6,91 și 6,98 lei, în timp ce motorina standard se situează între 7,04 și 7,07 lei pe litru. Aceste prețuri reflectă o realitate economică dificilă pentru șoferi și companii, cu costuri de exploatare care cresc rapid.

În urma seriei de ieftiniri din ultimele două luni, când motorina a fost redusă cu 54 de bani și benzina cu 48 de bani, consumatorii s-au bucurat de o ușoară alinare în cheltuielile lor. Totuși, aceste avantaje au fost rapid anulate de ajustările recente și de prognozele sumbre pentru iulie, când accizele vor fi majorate din nou, cu 43 de bani pentru benzină și 40 de bani pentru motorină.

Te-ar putea interesa și: Înșelătorii la pompă, la marile benzinării din România. Un angajat al unui peco a dezvăluit care este cea mai nouă metodă de escrocherie

O nouă scumpie a carburanților în iulie?

Carburanții se vor scumpi din nou de la 1 iulie, când este programată o creștere a accizelor pentru combustibili, similar cu ceea ce s-a întâmplat la 1 ianuarie. Motorina și benzina vor suferi astfel două majorări de preț în decursul acestui an din cauza creșterii accizelor, care se realizează etapizat, la începutul anului și la jumătatea acestuia. În mod obișnuit, majorarea accizelor la carburanți avea loc o singură dată pe an, la 1 ianuarie.

Începând cu 1 iulie 2024, va fi aplicată o majorare de 43 de bani pe litru pentru benzină și de 40 de bani pe litru pentru motorină. Această schimbare vine după ce, în prima zi a anului, prețurile carburanților au crescut deja din cauza majorării accizelor cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină.

Citește și: Preț carburanți 17 iunie. O nouă scumpire pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină