- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 20 mai 2024. Locurile în care românii găsesc azi cea mai ieftină benzină și motorină

20 May, 10:00 • Bumbeneci Diana
Prețul carburanților în România, astăzi, 20 mai 2024. Benzina și motorina, același cost ca vineri
Preț carburanți 20 mai 2024. Locurile în care românii găsesc azi cea mai ieftină benzină și motorină

A fost actualizat prețul carburanților pentru prima zi a acestei săptămâni. Iată cât costă azi carburanții și unde găsim cea mai ieftină alimentare, anunță peco-online.

Preț carburanți 20 mai

Cea mai ieftină benzină standard din România costă luni 7,14 lei litrul, atât cât era şi vineri, şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti, str. Dr. Herescu Petre nr. 2A, sector 5. La restul stațiilor din Bucureşti, benzina standard se găsește la prețuri între 7,16 şi 7,30 lei, în scădere faţă de săptămâna trecută.

Citește și: Documentul obligatoriu pe care trebuie să-l aibă pensionarii care vor pensii mai mari. Anunțul CNPP

Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,70 lei la 8,00 lei. De partea cealaltă, prețul minim pentru motorină standard, în București, rămâne și el la 7,12 lei litrul, la fel ca vineri, şi se găseşte la o staţie Socar din Bucureşti, str. Vasile Lascăr 141A.

Preţul maxim ajunge la 7,25 lei litrul în București. Prețul pentru motorină premium este între 7,52 lei litrul şi 7,81 de lei.

Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depășească 9 lei pe litru.

De ce cresc sau scad prețurile carburanților

Un studiu al Consiliului Concurenței arată că prețurile carburanților la stațiile de alimentare se aliniază cu evoluția cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu un decalaj de câteva zile.

Cotațiile Platts sunt prețuri de referință internaționale pe piața benzinei și motorinei. Acestea reflectă valoarea determinată de cerere, ofertă și tranzacțiile dintre traderi pe piața angro a combustibililor. Deși cotațiile nu sunt publice, pe termen lung, ele urmează în general trendul prețului barilului de petrol.

Impactul cotațiilor asupra prețurilor? Astfel, când cotațiile internaționale Platts pentru benzină și motorină cresc, prețurile carburanților la pompă în România tind să crească. Când cotațiile scad, prețurile la stațiile de alimentare scad și ele.

Poți citi azi și: Pensie de 6.400 de lei pentru o categorie de români. Iată cine va primi suma aceasta după recalculare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult