În piețele agroalimentare, prețul hreanului a crescut de trei ori în ultimele 12 luni. Astăzi, când ne aflăm în perioada optimă de recoltare, un kilogram de hrean ajunge și la 40 de lei, potrivit gandul.
Prin comparație, un kilogram de piept de pui, ceafă de porc sau cotlet de porc fără os costă mai puțin!
Citește și Modificare importantă la reabilitarea termică a blocurilor! Cine va plăti lucrările
Clienții piețelor se declară uluiți de preț, însă mulți dintre ei continuă să cumpere. Asta deoarece hreanul, în multe familii, este nelipsit de pe masă, în special de sărbători. Ras și combinat cel mai des cu oțet, hreanul este asimilat unui sos servit cu piftie, fripturi și alte preparate.
Dincolo de partea culinară, hreanul este considerat de români și… medicament. Potențialele sale beneficii sunt legate de răceli, infecții ale sinusurilor, durereri și inflamații, întărirea sistemului imunitar, digestie, infecții ale tractului urinar, reglarea tensiunii arteriale, sănătate dentară și chiar prevenirea unor forme de cancer.
Citește și Se scumpește pâinea. Avertismentul pentru milioane de români