- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul incredibil cerut pentru o bancnotă de 500 de lei! Este veche de 33 de ani și este visul oricărui colecționar

27 Jul, 10:21 • Alexe Raluca
Dacă se întâmplă să ai acasă o bancnotă de 500 de lei din anul 1991 află că poți obține o sumă de bani importantă dacă o vinzi persoanei potrivite. Colecționarii sunt extaziați la vederea unei asemenea piese de colecție.
Prețul incredibil cerut pentru o bancnotă de 500 de lei! Este veche de 33 de ani și este visul oricărui colecționar

Este vorba despre bancnota care prezintă chipul lui Constantin Brâncuși și care poate fi integrată într-o colecție numismatică ce cuprinde piese rare. Având în vedere că este veche de 33 de ani, și prețul este pe măsură.

Citește și: Bancnota din 1999, cu Eclipsa totală de Soare, te poate îmbogăți peste noapte. Cu ce sumă se vinde acum pe internet

Prețul incredibil cerut pentru o bancnotă de 500 de lei

Colecționarii pasionați se interesează de obținerea a diverse obiecte, fie că este vorba despre cărți vechi, piese de artă, timbre, bijuterii sau monede și bancnote vechi. Acum este vorba despre o bancnotă de 500 de lei din anul 1991. Bancnota veche de 33 de ani costă destul de mult, astfel că doar un colecționar înrăit ar da această sumă pentru a o avea în colecția sa.

Există mai multe modalități prin care doritorii pot intra în posesia unei astfel de piese, cum ar fi participarea la licitațiile specifice. Înafară de astfel de ocazii, bancnote vechi pot fi găsite și pe internet, fiind multe anunțuri de vânzare.

O bancnotă de 500 de lei, care prezintă chipul lui Constantin Brâncuși, se vinde cu sume destul de măricele. Într-unul dintre anunțurile care apar pe platforma Olx, o persoană oferă către vânzare o astfel de bancnotă la prețul de 2.500 de lei. Suma este negociabilă dar chiar și așa banii nu sunt deloc puțini.

„Bancnotă 500 lei Constantin Brâncuși Aprilie 1991. Bancnota se prezintă în stare bună (8/10). Prețul este negociabil. Doar în Iași. Mă puteți contacta atât prin mesaje cât și telefonic”, se arată în anunț.

Bancnota are o înălțime de 74 de milimetri și o lățime de 156 de milimetri. Face parte din emisiunea 1990 – 1994, materialul acesteia fiind hârtia. Pe avers apare portretul sculptorului Constantin Brâncuși și semnătura gravorului Octavian Ion Penda. De asemenea, există și un filigran cu portretul sculptorului, în centru stânga. Pe revers se regăsește semnătura gravorulu Octavian Ion Penda și autoportretul fotografic al lui Constantin Brâncuși (aflat în atelierul din Paris).

Citește și: Mai ai această bancnotă acasă? Poți face cu ea o avere frumoasă dacă este în stare bună

Tags: