Târgul de Paște de la Craiova și-a deschis porțile pentru vizitatori, iar aroma preparatelor tradiționale face deliciul oricărui gurmand. Totuși, prețurile nu sunt prea „prietenoase” anul acesta.
Cu toate că vremea nu a fost prielnică, frigul și ploaia „făcând senzație” în locul spectacolelor care trebuiau să aibă loc, oltenii s-au bucurat de tărâmul lui Alice în Țara Minunilor, din parcul Nicolae Romanescu. Peste 20 de căsuțe cu cele mai spectaculoase bucate tradiționale sunt puse la dispoziția vizitatorilor. Totodată, peste 1500 de decorațiuni și sute de mii de luminițe au fost pregătite de către autorități pentru târgul pe care vor să îl mențină în topul european al celor mai frumoase destinații turistice.
Parcul Romanescu a fost transformat în locul preferat al craiovenilor, chiar cu două săptămâni înainte de Paște. Vremea mohorâtă și ploiasă nu i-a speriat pe localnici, care s-au adunat cu mic, cu mare pentru a vedea ce se lucrui au fost pregătite.
Comercianții s-au pregătit cu cele mai spectaculoase preparate, atât din sfera grătarelor, cât și din sfera dulciurilor. De pe tarabe nu au lipsit prăjiturile, gogoșile și alte bunătăți. Cu toate că, bucatele tradiționale sunt cât se poate de apetisante, prețurile sunt extrem de piperate. De exemplu, cârnații afumați costă 80 de lei pe kg, în timp ce jumările ajung la 70 de lei, iar slănina de porc – 50 de lei. Vizitatorii au preferat să se orienteze pe preparatele mai ieftine, iar opțiunile au fost destul de limitare, de exemplu o porție de cartofi costă 7 lei, un mic 6 lei, iar pentru un pieptul de pui craiovenii trebuie să scoată din buzunar 12 lei.
Cei care nu au vrut să cheltuie bani pe la tarabe, s-au oprit și s-au pozat cu Alice, figurina de cinci metri înălțime, cu iepurașii gigant și cu multe alte decorațiuni care au colorat parcul.
„Deschis timp de o lună, cu începere din 1 aprilie până pe 1 mai, Târgul de Paște din Craiova oferă, anul acesta, un concept inedit, având ca tematică povestea Alice în Țara Minunilor.
Căsuțe unicat, pictate, special realizate de artistul Gabriel Rizea, piese de șah de peste un metru, pălării luminate atârnate în copaci, flori gigant, soldăței, peste 100.000 flori, dar și Alice, mare de cinci metri, care va superviza întregul eveniment de la balconul Casei Bibescu, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de Municipalitatea din Craiova pentru perioada sărbătorilor de Florii și Paște.
Comercianți și meșteșugari din toată țara își vor prezenta ofertele în Parcul Nicolae Romanescu, pe aleile care duc către Foișorul fanfarei sau în zona Casei Bibescu, zilnic, între orele 12:00 – 20:00.
Cei 24 de comercianți prezenți la Târgul de Paște din Craiova sunt din județele Dolj, Neamț, Harghita, Bistrița, Vaslui, Satu-Mare, Olt, Argeș, Covasna, Maramureș, Vrancea și Ilfov și îi vor ademeni pe craioveni și turiști cu produse tradiționale din carne, brânză, ouă încondeiate, cozonaci, siropuri, pizza, waffles, clătite, kurtos, prăjituri de casă, dulceață, gemuri, zacuscă, șerbet de casă, prune uscate, vin, chipsuri, turtă dulce, dar și cu produse realizate cu migală de artiști hand-made, ii, bundițe, țesături de lână, picturi pe lemn, jucării pentru copii sau decorațiuni de sezon.”, informează Primăria Craiova, pe site.
Alte articole: Carne de urs vândută la automat. Cât costă o singură porție