- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul pentru renovarea unui apartament cu două camere în 2024. Materialele de construcții s-au scumpit drastic

08 Aug, 19:57 • Bocioacă Bianca
Cât te costă să renovezi un apartament cu două camere în 2024. Prețul materialelor de construcții a crescut semnificativ, la fel ca și în cazul obiectelor de mobilier.
Prețul pentru renovarea unui apartament cu două camere în 2024. Materialele de construcții s-au scumpit drastic

Românii cae vor să renoveze un apartament în 2024 vor avea mai mult de plătit, după ce prețurile la materialele de construcții și mobilier au crescut considerabil în ultima perioadă. Și mâna de lucru s-a scumpit. De la zugravi la instalatori, toți cer mai mult, tarifele fiind mai mult decât duble față de acum câțiva ani.

Dacă ne referim la orașe mari precum București și Cluj, renovarea unui apartament de două camere poate ajunge și la ordinul zecilor de mii, în funcție de lucrările efectuate.

Recent, o persoană interesată să-și renoveze apartamentul a întrebat pe internet cât l-ar costa lucrările pentru locuința sa cu două camere.

„Fără mână de lucru și centrală ne-a costat în jur de 28.000 de euro acum trei luni (și o parte din electrocasnice + mobilă + decorațiuni)”, i-a răspuns un român.

Citește și: Prețurile apartamentelor din România. Variații infime față de luna iunie 2024

Cât costă renovarea unui apartament cu două camere

În funcție de preferințele fiecăruia, sumele pot fi unele uriașe. Mai multe persoane s-au alăturat discuției și au dezvăluit cât au plătit pentru renovări.

„Așa credeam și eu că sunt exagerate aceste prețuri, dar din păcate nu. Fără mâna de lucru și fără centrală, pe noi ne-a costat 20.000 euro, renovarea unui apartament cu două camere, suprafață de 48 mp. (Ne-a mai rămas de făcut balconul, dar nu ne-au mai ajuns banii). Nu am luat cele mai scumpe produse, am luat mediu și tot ne-a costat atât. Plus că am vânat oferte”, a scris un internaut.

Au fost persoane care au detaliat cât au plătit pentru fiecare lucru în parte: uși, instalații electrie sau obiecte de mobilier.

„Geamuri, uși, plus două balcoane cu montaj în jur de 7.000 euro . Centrală cu ceas tras cu proiect etc 4.000 , refăcut instalații electrice de la zero 2.000-3.000 – sunt 13-14.000. Mobilă bucătărie, sufragerie, dormitor, baie , balcoane 5.000 – sunt aproape 19.000 -20.000. Cu 8.000 nu iei gresie faianță parchet covoare sanitare electrocasnice mâna lucru etc. Doar cu var alb ieși mai ieftin și vopsit uși vechi”, a spus cineva.

Citește și: Se măresc prețurile pentru apartamente, servicii și mâncare. Se estimează creșteri de până la 28%

Altcineva a subliniat că o renovare totală poate costa chiar și 30.000 de euro.

„Noi am cheltuit acum un an de zile peste 30.000 de euro, la fel, ros tot până la tencuială, refăcut instalații, pereți albi, fără vopsea decorativă. Deci nu e departe suma de 28.000 de euro”, a scris altcineva, conform B1TV .