Află cât a ajuns să coste un borș de pește, pe litoral, la începutul verii acestui an. La un restaurant celebru, preparatul are un preț destul de piperat, pe care nu mulți români și-l permit, conform PlayTech.ro.
Vara este abia la început, iar temperaturile de afară sunt tot mai ridicate, motiv pentru care unii români au decis să meargă într-o vacanță binemeritată pe litoral pentru a se bucura de această vreme caniculară.
La începutul lunii iunie, apa din Marea Neagră a înregistrat o temperatură de cel puțin 21 de grade. Temperatura din aer a fost, în cursul zilei de sâmbătă, de aproape 30 de grade, iar turiștii au venit în număr cât mai mare pe litoralul din țara noastră.
Cazările din mai multe locații, dar și mâncarea și închirierea unui șezlong nu sunt tocmai ieftine, iar cei care vin pe litoralul românesc ajungă să cheltuie o groază de bani în doar câteva zile.
În cazul în care vor să se bucure de mâncare de calitate, bazată pe pește sau fructe de mare, românii sunt nevoiți să scoată din buzunare sume piperate pentru cele mai bune preparate de sezon.
Turiștii care merg la mare își doresc să încerce preparatele specifice zonei, cum ar fi o porție de hamsie cu mujdei, un platou cu fructe de mare sau un borș de pește.
Prețurile diferă în funcție de fiecare local, fiind mai mari atunci când restaurantul este unul de prestigiu, unde se mănâncă bine. Spre exemplu, la un local foarte cunoscut din Constanța, un borș de pește costă nu mai puțin de 31 de lei. Acest borș de pește vine însoțit de pâine, smântână și ardei, potrivit sursei citate.
Nici porția de hamsii nu este ieftină ca altă dată. Pentru acest preparat, românii trebuie să plătească 40 sau chiar 50 de lei. Prețul a crescut enorm în ultimii ani, căci odinioară porția de hamsii era doar 10 lei.
Turiștii care ajung pe litoralul românesc sunt sfătuiți să mănânce la locațiile mai bine cotate, chiar dacă prețurile sunt mai mari. În aceste localuri, regulile de igienă sunt mai stricte, iar preparatele nu vor reprezenta o problemă pentru sănătate.